DVD - Arvostelu

Serenity DVD arvostelu kansi

Serenity

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Yhden kauden mittaiseksi tähdenlennoksi jääneen Firefly-sarjan pohjalta tehty täysiverinen tieteistoimintaelokuva avaruusaluksen veijarimaisesta miehistöstä, joka yrittää selvitä tulevaisuuden rankasta arjesta lain toisella puolella, ja siinä ohessa piilotella Liittouman etsimää selvännäkijätyttöä.

Tarinassa on enemmän kuin vähän Tähtien sotaa ja Dark Angelia, mutta kokonaisuus on silti yllättävän vetreä ja poikamaisen hauska avaruuslänkkäri, joka onnistuu antamaan kuluneille hahmoille ja tarinoille sopivasti uutta spinniä.

Myönnettävä on, että kapteeni on ajoittain kuin ilmetty Han Solo, ja pahan imperiumin jahtaama yli-inhimillinen tappajatar muistuttaa muutenkin kuin ulkoisesti Dark Angelin sankaritarta. Silti millään tällä ei ole väliä, kun tarinan henki on leppoisan leikkisä ja itseironinen, ja viimeisen rajaseudun valloitus täynnä modernisoituja villin lännen tempauksia.

Teknisesti erinomainen julkaisu. Kuva on kiitettävän tarkka, väritoistoltaan elävä ja miltei virheettömän levollinen. Ääniraita on käytännössä teknisesti täydellinen ja sisällöllisesti miellyttävän tyylitelty ja vivahteikas. Dialogi ei tuota toistolle ongelmia, ja niin musiikki kuin tehosteetkin luovat virkeän ja ulotteikkaan äänimaailman, joka on onnistunut myös tilakuvallisesti. Tekstitetyissä ekstroissa ohjaajan mielenkiintoinen kommenttiraita, poistettuja kohtauksia kommentein (15 min.), mokia (6 min.), ohjaajan alustus (4 min.), making of (20 min.) ja hyvä valikoima dokumentteja tarinasta (5 min.), tehosteista (7 min.) ja sarjan jatkamisesta elokuvana (10 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joss Whedon
Pääosissa: Nathan Fillion Alan Tudyk Adam Baldwin Summer Glau Chiwetel Ejiofor
Tarina: Joss Whedon
Kuvaus: Jack N. Green
Musiikki: David Newman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2005Kesto: 114 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.34
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 201714EAN: 5050582391640

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään