Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Code

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Mimi Lederin mehukkaasti ohjaama mestarivarkaiden keikkakuvaus kumartaa hauskalla tavalla heist-lajityypin klassisille elokuville (Topkapi, Rififi), mutta jaksaa samalla kehittää uusia ja pirteitä tapoja kuvata poikkeusyksilöitä (Morgan Freeman, Antonio Banderas) toimissaan. Kliseitäkin tapaillaan, kun keikkaa pitää suunnitella, ja konkaripoliisi (Robert Forster) hengittää niskaan.

Parasta elokuvassa on se, ettei se ole mitenkään toimintapainotteinen, vaikka alun metrokohtaus toimii räväkästi. Tunnelma on kuin William Friedkinin Kovaotteisissa miehissä, ja psykologia ja rapsakat huijaukset ovat pääosissa.

Oman suolansa antaa se, että kohteena on Romanov-jalokiviliike New Yorkissa ja legendaariset vallankumousvuonna kadonneet Fabergé-munat. Taustalla elää kaupungin Pikku-Venäjä. Kulttuurintuntemus nousee tavallista korkeammalle.

Ikävä kyllä tekijät eivät ole nähneet Arvo Tuomisen hienoa tv-dokumenttia, joka paljasti munat suomalaisten käsityöläisten tekemiksi. Suomessahan pietarilaisten hulluja tilauksia ei juuri arvostettu, sillä niitä pidettiin mauttomana kitschinä. Nyt niistä ainakin tämän elokuvan mukaan maksetaan 20 miljoonaa dollaria kappale. Se jos joku on mautonta.

Laadukas ja tarkka kuva eksyy halo-värinän syntiin vain alkujakson pilvenpiirtäjäpanoroinneissa. Laadukas ääniraita. Ekstroissa 8 min. haastatteluja, traileri ja 20 min. kuvauspaikkanauhoituksia. Väärä kesto takakannessa. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Mimi Leder
Pääosissa: Morgan Freeman Antonio Banderas Radha Mitchell Robert Forster
Tarina: Ted Humphrey

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 98 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 210847EAN: 6438137052809
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään