DVD - Arvostelu

Isku Mogadishuun DVD arvostelu kansi

Isku Mogadishuun

Black Hawk Down 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tämä on sotaa, tämä on totta. Ridley Scott sai nykyaikaista kaupunkisodankäyntiä kuvaavaan elokuvaansa mahtavan kastin, mutta henkilöt on häivytetty upealla tavalla kokonaisuuteen.

Siksi huomio kiinnittyy epäolennaisuuksiin. Somaleja ei ole kovin paljon saatu houkuteltua mukaan projektiin. Scott ei tiedä mitään sikareista: Bolivarin belicosot näyttävät perin kummallisilta.

Kaikki muu onkin kohdallaan. Voi sanoa, että koviin ennakko-odotuksiin nähden Scott onnistui hyvin ja loi jotain uutta sotaelokuvan lajityyppiin. Ainaisiin sankarikuvauksiin on jo kyllästytty.

Väkivallallakaan ei turhia mässäillä. Itse asiassa Spielbergin Pelastakaa Sotamies Ryanin alku on shokeeraavampi. Scottin maailma on kuitenkin pelottavampi.

Kuva toistaa erinomaisella tavalla vaikean materiaalin, tyylitellyn värimaailman ja dokumenteista tutun tarkoituksellisen rakeisuuden. Kahdesta hienosta ääniraidasta (DD/DTS5.1) DTS:n soundi on Dolbya lämpimämpi ja enemmän läsnä. Molemmat ääniraidat ovat joka tapauksessa viiden tähden tasoa. Ekstroihin on tallennettu 24 min. dokumentti, filmografiat ja DVD ROM-osion näytönsäästäjiä. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Josh Hartnett
Tarina: Mark Bowden Ken Nolan
Kuvaus: Slawomir Idziak
Musiikki: Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2001Kesto: 138 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään