Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Debt

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Mossadin agentit jahtaavat vankileirien pahamaineista natsilääkäriä jaetussa Berliinissä vuonna 1965 - eikä operaatio ole aivan vaipunut historian lehtien havinaan vielä kolmekymmentä vuotta myöhemminkään.

Yhtäaikaa kahdella eri aikakaudella etenevä trilleri on koukuttavaa katsottavaa, joka osaa kerrankin hyödyntää takaumia mallikkaasti jännityksen lisäämiseen, ei tapahtumista irtaannuttamiseen - vaikka Roger Ebert asiasta eri mieltä onkin. Tarinan peukaloruuvia olisi voinut vääntää vielä tiukemmallekin, mutta jo tälläisenään ihmissuhdeverkko on mielenkiintoinen ja tarinan koukut yllättäviä. Kylmän sodan jaettu Berliini on loistava näyttämö tapahtumille eikä ajomiehiään pelaava kohdekaan jää aivan stereotyypiksi.

Elokuva rakentuu kolmen agentin ympärille, joita tulkitsee kaksi näyttelijäkolmikkoa kahdella eri aikakaudella. Nuorempi kaarti on haasteen edessä vanhemman kaartin koostuessa nimekkäistä näyttelijöistä ja hyötyessä muutoinkin hahmojen kypsymisestä tarinan varrella. Näyttelijäkaartin vahvimman suorituksen tekee odotetusti Helen Mirren melkein eläköityneenä agenttina, mutta hyvin pärjäävät myös nuoremman polven Sam Worthington, Marton Csokas ja Jessica Chastain. Sitä vastoin Tom Wilkinson vanhana patuna jää odotuksia köyhemmäksi hahmoksi.

Elokuva on uudelleenfilmatisointi vuonna 2007 valmistuneesta israelilaiselokuvasta "Ha-Hov", joka puolestaan otti innoituksensa Auswitchin keskitysleirillä toimineesta tohtori Josef Mengelestä. Todellisuudessa Mengele ilmeisesti ehti paeta Etelä-Amerikkaan asti ja kuolla kotonaan sydänkohtaukseen ennen kuin Mossad hänet löysi, joten tässä puoskarin nimeksi on vaihdettu fiktion nimissä Dieter Vogel.

Näyttävä periodiuskottava kuva ja iskevän minimalistinen ääniraita ovat molemmat trillerille eduksi. Ekstrojen oleellisinta antia edustaa ohjaajan ja tuottajan asiallinen ja puhelias kommenttiraita, joka kertaa hyvin tuotannon vaiheita. Lisäksi mukana on kolme hyvin suppeaa, osin keskenään päällekkäistä ja lopulta lähes yksinomaan elokuvaa spoilaavaa koostetta (yht. 8 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: John Madden
Pääosissa: Helen Mirren Sam Worthington Jessica Chastain Tom Wilkinson Marton Csokas Ciaran Hinds
Tarina: Assaf Bernstein Ido Rosenblum Matthew Vaughn Jane Goldman Peter Straughan
Kuvaus: Ben Davis
Musiikki: Thomas Newman

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Helen Mirren, Tom Wilkinson ja Ciarán Hinds nuorina, eli tosin sanoen Jessica Chastain, Marton Csokas ja Sam Worthington kylmän sodan Berliinissä
Helen Mirren, Tom Wilkinson ja Ciarán Hinds nuorina, eli tosin sanoen Jessica Chastain, Marton Csokas ja Sam Worthington kylmän sodan Berliinissä
Sam Worthington
Sam Worthington
Jessica Chastain
Jessica Chastain
Helen Mirren
Helen Mirren

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 113 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 275984EAN: 5050582879100

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään