Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Smurfs - 3D

Smurffit - 3D 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Taianomainen sininen kuu - ja yhtä sininen 3D Blu-ray - siivittävät belgialaisen sarjakuvapiirtäjä Peyon vuonna 1958 luomat hahmot 3D-tutkimusmatkalle New Yorkiin. Tarina itsessään on ennestään tuttu ja aikojen kuluessa jo perusteellisesti testattu - viimeisimpänä samaa kaavaa taisi käyttää satuhupailu "Lumottu" - mutta hahmot piirtyvät vetoavasti ja yhteispeli ihmishahmojen ja pikseliukkojen välillä toimii mukavasti. Surkuhupaisa velho Gargamel saa hyvät raamit Simpsonien äänenä parhaiten tunnetulta Hank Azarialta, ja lisää tarttumapintaa tuo "How I met your mother" -sarjan Neil Patrick Harris Smurffimaan suurlähettiläiden paikallisena isäntänä.

Symppikset siniset pikku-ukot ponnistavat kolmanteen ulottuvuuteen varsin tyylipuhtaasti tarjoillen vauhdikasta menoa niin kotonaan Smurffikylässä kuin ympäri Manhattania säntäillessään. Smurffit näyttävät söpöiltä ja istuvat ympäristöönsä moitteitta, ja parastaan pistää myös luonnostaan kolmiulotteinen New York City. Kokonaisuutena kyseessä on ilahduttavan töyssytön ja kepeän lämminhenkinen lasten seikkailuelokuva, joka vetänee nostalgiahengellään myös aikuisyleisöä mukanaan. Runsas tuotesijoittelu pistää kieltämättä silmään, mutta toisaalta onhan kyse kapitalismin kehdosta.

Jäsentynyt 3D-kuva on hallittu kaikkissa ulottuvuuksissa, vaikka Smurffikylään päätyvä alun taka-ajojakso näyttääkin yllättävän raikeiselta ja väritoistoltaan paahdetulta. Vastapainoksi tarjolla on näyttävää ja saumattoman uskottavaa tilakuvaa, jonka bravuuri on madonreiän sinipyörre, joka tuntuu imevän puiden lehdet teatterin takaakin. Puolet imaisevasta tilaelämyksestä tulee luonnollisesti ääniraidan kautta, joka onkin hyvin mukana paitsi madonreiässä myös kaikenlaisessa taikomisessa ja yhdessä huomattavassa tienylityksessä. Alkuperäinen englanninkielinen ääniraita on taltioitu häviöttömässä DTS-HD Master Audio -muodossa muiden kielivaihtoehtojen, suomi mukaanlukien, löytyessä levyltä Dolby Digitalina.

Ekstroista löytyy kaksi tekijöiden kommenttiraitaa (ensimmäisellä ohjaaja yksin ja toisella tuottaja, tehostemies ja sarja käsikirjoittajia), poistettuja kohtauksia (8 min.), mokia (25 sek.), peli, musiikkimontaasi (2 min.) ja asialliset koosteet sarjakuvan muuttamisesta elokuvaksi (8 min.), näyttelijöistä (9 min.), Hank Azariasta velhona (10 min.) ja animoinnista (9 min.). Elokuvan voi myös katsoa 2D-muodossa. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Raja Gosnell
Pääosissa: Neil Patrick Harris Jayma Mays Sofia Vergara Hank Azaria
Tarina: Peyo J. David Stem David N. Weiss Jay Scherick David Ronn
Kuvaus: Phil Meheux
Musiikki: Heitor Pereira

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Neil Patrick Harris ja pikku-ukot suomi-trikoissaan
Neil Patrick Harris ja pikku-ukot suomi-trikoissaan

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MVC 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 269456EAN: 5051162287476

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään