DVD - Arvostelu

E.T. - the Extra-Terrestrial DVD arvostelu kansi

E.T. - the Extra-Terrestrial

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Klassikkoelokuvan merkkijulkaisun jaksaa pyörittää läpi ainakin kerran parissa vuodessa näin joulun alla.

Vetoava, satumainen kertomus ja nyt myös entistä ehompi kuosi. Dubbauksesta voi olla montaa mieltä, mutta epäedullinen alkuasetelma huomioiden itse käännös tuntuu kuitenkin onnistuneelta.

Ikä antaa oman leimansa kuvan terävyyteen, mutta käytännössä laatu on vahvan kiitettävän arvoinen. Kuva on tarkka ja luonnollinen myös tummissa metsäkohtauksissa, joissa sumu ja valonkajo toistuvat hienosti. Lievä kohina on vaivoin havaittavaa, sen sijaan ääriviivojen värinä on selkeää ja toistuvaa.

Dynaaminen ja eloisa ääniraita on masteroitu taidolla ja se tuokin sadun maailman onnistuneesti kotikatsomoon. Tilatehosteita on sovellettu harkiten, ja etenkin alkukohtaus sekä kohtaus maissipellossa ovat vaikuttavia. Dialogi toistuu tarkasti ja John Williamsin ponnekas musiikki soi ihailtavan puhtaasti. Keskimäärin äänimaailma on varsin etupainoinen, vaikka esimerkiksi dialogia olisi voitu muutamaan otteeseen jakaa myös pääkanaviin. Sekä suomeksi dubattu että alkuperäinen raita ovat DD5.1EX, jälkimmäinen saatavissa myös DTS ES:nä.

Ekstralevyllä mm. antoisa retrospektiivi elokuvan syntyyn (50 min.), tuntemuksia jälleentapaamisesta (18 min.), ehostamaton traileri, nettilinkki, kuvagalleria ja vaatimattomat dokumentit musiikista (10 min.) ja 20-vuotisversion ensi-illasta (18 min.). Lisäksi elokuvalevyllä kuriositeettinä uuden version ensi-illasta nauhoitettu DD5.1-ääniraita, jolla Williams johtaa orkesteria sekä Spielbergin intro (2 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Spielberg
Pääosissa: Dee Wallace Henry Thomas Peter Coyote Robert MacNaughton Drew Barrymore
Tarina: Melissa Mathison
Kuvaus: Allen Daviau
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1982Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: DTS6.1ES
Dolby Digital 5.1EX
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään