Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Dracula Untold

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Sutjakka uusi versio Vlad seivästäjän tarusta ilman tavanomaisia Drakula-kliseitä. Elokuva löytää oman paikkansa jostakin suurenluokan efektimätön ja viitseliään historian kuvittamisen väliltä, mutta ei yritä tosissaan erottua joukosta kummassakaan sarjassa. Napakka ja visuaalisesti näyttävä elokuva päätyy tarjoilemaan tuoreenoloista fantasiatoimintaa, jolla on verrattain vähän tekemistä perinteisten vampyyritarinoiden kanssa.

Elokuvan tuplaloppu ja huhut Universalin monsterit-tarujen uudelleenlämmittelystä lupailevat Marvelin Avengers-saagan kaltaista joukkojen kasvatusta kohti suurta loppufinaalia, jossa kaiketi kaikki Universalin klassiset monsterit ottavat yhteen. Ajatus yhteisseikkailusta, jossa drakula, muumio ja näkymätön mies lähtevät taistelutovereiksi tuntuu täysin kuolleelta ajatukselta, mutta näiden yksittäiset elokuvat sitä vastoin voivat hyvinkin osoittautua viihdyttäviksi. Ainakin tässä lepakot liehuvat vetreästi, CGI-patina ihastuttaa ja tarinakin toimii ytimekkäästi.

Komea audiovisuaalinen kuosi näyttää ripauksen tietokoneella luodulta, mutta illuusio on hyvä. Romanian sijaan kuvauspaikkana on yllättäen toiminut Pohjois-Irlanti, joka lainaakin tarulle tunnelmalliset puitteet. Tehosteraita jää keskinkertaiseksi yrmyilyksi, eikä musiikkiraitakaan nouse juuri tämän yläpuolelle, mutta kokonaisuus on passelin toimiva.

Ekstroissa ohjaajan ja tuotantosuunnittelija Francois Audoyn hyvä kommenttiraita, vaihtoehtoinen alku kommentein (2 min.), poistettuja kohtauksia kommentein (13 min.), tehostekartta ja koosteet Luke Evansin mietteistä (20 min.), Luke Evansin kuvauspäivästä (10 min.), Drakulan uudelleenlämmittelystä (7 min.) ja joukkotappelusta (5 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gary Shore
Pääosissa: Luke Evans Dominic Cooper Sarah Gadon Charles Dance
Tarina: Matt Sazama Burk Sharpless
Kuvaus: John Schwartzman
Musiikki: Ramin Djawadi

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083021955

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään