DVD - Arvostelu

The Fall of the House of Usher DVD arvostelu kansi

The Fall of the House of Usher

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Vanha kunnon velho vielä ohjaajan puikoissa. Roger Corman panee E.A. Poeta ensimmäistä kertaa mennen tullen, mutta tunnelma on kohdallaan.

Tähän voi verrata vain Reed Crandallin Warren-yhtiölle piirtämiä Poe-sarjakuvia. Vincent Pricen hienoja rooleja. Käsikirjoituksesta vastasi scifin villimies Richard Matheson.

Alkutekstien mukaan elokuvan nimi on yksinkertaisesti “House of Usher”. Alkuperäinen novelli löytyy Korppi ja kultakuoriainen -kokoelmasta (Sapo 141, WSOY 1972).

Huomaa Red Shoes -elokuvan arvion kohdalta, mitä Witikka ja Powell suunnittelivat samasta aiheesta. Price luki runoja 1990-luvulla jenkeissä teemalla “Price, Poe and Pinot Noir”, joten kaikki kunnon kauhufanit, tutustukaa tähän maailman seksikkäimpään viinirypäleeseen nauttiessanne elokuvasta.

Kuva näyttää hyvältä. Värit hehkuvat. Ääniraita on selkeä. Loppukohtauksesta voi aistia jopa synkkää monojytinää. Ei englannin tekstitystä. Ekstroihin on tallennettu ohjaajan kommenttiraita ja traileri. R1-levy. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Roger Corman
Pääosissa: Vincent Price
Tarina: Edgar Allan Poe Richard Matheson
Kuvaus: Floyd Crosby
Musiikki: Les Baxter

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1960Kesto: 79 minuuttia
Julkaisija: MGMKuva:
Anamorfinen 2.21
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (MGM) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään