DVD - Arvostelu

Identity DVD arvostelu kansi

Identity

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Psykologinen jännäri kymmenestä näennäisten sattumien yhteensaattamasta muukalaisesta syrjäisessä, myrskyn pieksämässä motellissa, joka tuntuu olevan Kuoleman silmätikkuna. Hengeltään sukua Final Destination –elokuville, joihin nähden kuitenkin pitää hihassaan paria ylimääräistä ässää. Tarinaltaan pitkälti ennalta-arvattava, mutta kuitenkin loppuun asti mielenkiintoinen arvuutteluleikki. Vaikkei kannessa asiasta mitään mainita, löytyy levyltä elokuvasta sekä teatteriversio, että 72 sekuntia pidempi Extended Version.

Erinomainen kuva, joka on kauttaaltaan moitteettoman tarkka vaikka valtaosa tapahtumista sijoittuu niukasti valaistuihin huoneisiin ja yön pimeyteen. Väritoisto on niin ikään tyylikästä, eikä kohinasta tai roskasta tarvitse kärsiä. Ääniraita on hiottu, saumattoman istuva ja kaikkien elementtiensä osalta vaivattoman toimiva. Myös tilatuntua on onnistuttu luomaan, eikä vaikutelma rajoitu pelkkään vesisateeseen, vaikka se hallitseva tekijä elokuvan maailmassa onkin. Levy ansaitsee erityismaininnan DVD-tekniikan mahdollistaman Seamless Branching –ominaisuuden käytöstä kahden erilaisen elokuvaversion istuttamisessa samalle levylle laadusta tinkimättä – tätä olisivat saaneet Jackson ja Lucaskin käyttää trilogioissaan.

Ekstroissa kaksi hyvää kommenttiraitaa (ohjaaja ja käsikirjoittaja Michael Cooney), tyypillisiä poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (6 min.), dokumentti (15 min.), storyboard-vertailu, traileri (Anamorfinen/DD5.1) ja filmografiat. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: James Mangold
Pääosissa: John Cusack Ray Liotta Amanda Peet John Hawkes Jake Busey Alfred Molina
Tarina: Michael Cooney
Kuvaus: Phedon Papamichael
Musiikki: Alan Silvestri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2003Kesto: 86 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 106540EAN: 5050582108255

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään