Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

The Amazing Spider-Man - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Sam Raimin kehutun trilogian jälkeen Hämähäkkimiehen seikkailut käynnistyvät alusta uusin voimin. Etukäteen tämä tuntuu turhalta toistolta, mutta yllättäen apinoinnin sijaan kokonaisuus pystyy hyvään uusintatulkintaan hieman samassa hengessä kuin taannoinen "Apinoiden planeetan synty". Nämä kaksi elokuvaa ovatkin itse asiassa odottamattoman lähellä toisiaan ottaen huomioon että Raimin hämis ei pipetoinnista tai bioaseista perustanut lainkaan.

Tällä kertaa opetus on yhä enemmän että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Symppis ukki (nyt sopivan pullamössöksi muovatun Martin Sheenin ruumiillistamana) uhrataan toki tälläkin kertaa sankarin syntyrituaaleissa, mutta kaiku kovenee vielä tästä ennen lopun liki patrioottista kunniakujaa. Ihmisuhdedraama toimii sekin vähintään yhtä hyvin kuin edelliskerralla, ja nyt Emma Stone saa tehdä vahvemman naisroolin kuin mikä Kirsten Dunstille oli viimeksi annettu. Myös Rhys Ifans tiedemiehenä ja Denis Leary uutta tulokasta vieroksuvana jeparina tekevät hyvää työtä. Elokuvan paras yksittäinen pikku oivallus on kuitenkin hämähäkinseitin käyttö sensorina, joka tuo toimintaan heti kokolailla enemmän hohtoa kuin pelkkä liaaneilla heiluminen. Kokonaisuutena tämä ei ole ollenkaan hullumpi uusintaotto.

Komea aito 3D. Tilavaikutelma on hillitty, mutta luonnollinen ja skooppia löyty kivasti niin Manhattanin betoniviidakkoon kuin neljän seinän sisäänkin. Ilmakuvat pyörivät yhtä kivasti kun Applen uusissa - ja muutoin viallisissa - kartoissa, ja myös huoneiden sisätiloissa on uskottavaa tilan tuntua. Yllättäen alkuperäinen ääniraita on tarjolla vain häviöllisenä Dolby Digitalina, mutta myös tämä hoitaa tonttinsa asiallisesti. Rauhallinen musiikkiraita tunnelmoittaa suvantoja ja toimintajaksot rullaavat vauhdilla, jos ei erityisen aggressiivisesti.

3D-version ekstroissa kommentiraita, mainio johdanto 3D -tekniikkaan ohjaajan johdolla (3D 6 min.), kolme kohtausta eri 3D-asetuksilla (3D) ja kooste hämiksen poseerauksesta ja koreografioinnista perinteitä kunnioittaen (3 min.). Omalta levyltään löytyvän 2D-version lisukkeina edellä mainitun kommenttiraidan lisäksi vielä poistettuja kohtauksia, kooste stunteista ja kuvagalleria. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Marc Webb
Pääosissa: Andrew Garfield Emma Stone Rhys Ifans Denis Leary Campbell Scott Irfan Khan Martin Sheen Sally Field
Tarina: James Vanderbilt Alvin Sargent Steve Kloves Stan Lee Steve Ditko
Kuvaus: John Schwartzman
Musiikki: James Horner

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 136 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162296775

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään