Netflix - Arvostelu

Captain America DVD arvostelu kansi

Captain America

Captain America - The First Avenger 

Elokuva:

Kapteeni Amerikka vie supersankarielokuvat pullein purjein uuteen maailmaan - olkoonkin että Kolumbuksen tai Vespuccin tavoin hänkään ei saavu aivan neitseelliselle maaperälle. Poikamaisen seikkailuhenkinen ja päähenkilöstään terveesti kiinnostunut elokuva on tuore tuulahdus mättökeskeisten efektisirkusten rinnalla, jollaisiksi useimmat lajityypin edustajat ovat vääjäämättä aina päätyneet.

Elokuva ottaa kooltaan pienen, mutta hoksottimiltaan terävän ja sydämeltään suuren taviksen (tietokoneella kutistettu Chris Evans), josta eliksiirin nauttimisen myötä kuoriutuu vapaan maailman ensimmäinen puolustaja. Tarinan neronleimaus on tehdä keskushahmostaan sankari jo ennen lihasten pumppausta ja trikoiden pukemista, jolloin hahmosta on helpompi välittää. Päähahmon esittely on toki koko Kostajat-seikkailua kohti kulkevan elokuvan tehtävä, mutta esittely on nyt hoidettu esimerkillisellä tavalla ilman luennoinin tai toisaalta pikakelauksen tuntua.

Toinen valttikortti löytyy sankarin vastapoolista, jonne on tällä kertaa rekrytoitu tuo elokuvahistorian elinvoimaisin pahuuden ruumiillistuma: natsit. Tarkemmin ottaen kyse on natsien siiven alla kasvaneesta salajärjestöstä, joka on ominut toimintamallit Gestapolta ja asetekenologian George Lucasin imperiumin sotavoimilta. Toisen maailmansodan näyttämöä vasten tämä astelma saa kummasti potkua hyvän ja pahan väliseen kamppailuun.

Lopputuloksena on vetreä toimintaseikkailu, joka toimii pitkälti samassa hengessä kuin vanhat Indiana Jones -seikkailut. Suspension of disbelief, eli epäuskon narikkaan jättäminen on toki pakollista, muttei tällä kertaa mitenkään vastenmielistä. Ikävä kyllä seuraavalla kerralla kapu jättää jo tämän periodin taakseen ja seikkailee nykypäivässä muiden Kostajat-elokuvan supersankareiden kanssa. Mutta ainakin tässä vielä on käsillä tasapainoinen, täysiverinen ja lennokkaan viihdyttävä seikkailu, joka kolkuttelee lakki kourassa Sam Raimin Hämähäkkimiehen, Zack Snyderin Watchmenin ja Jon Favreaun Iron Manin rantamökin ovea. Lopputekstien perässä nähdään vielä teaseri tulevasta Kostajat-elokuvasta.

Audiovisuualinen karkki oli parhaimmillaan aiemmalla 3D-julkaisulla, mutta nytkin anti on pätevää. Kiitettävä kuva ja oikea kuvasuhde. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Joe Johnston
Pääosissa: Chris Evans Tommy Lee Jones Hugo Weaving Hayley Atwell Sebastian Stan Stanley Tucci
Tarina: Christopher Markus Stephen McFeely
Kuvaus: Shelly Johnson
Musiikki: Alan Silvestri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.35
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Netflix) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään