Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Ice Age 4 – mannerten mullistus

Ice Age 3: Continental Drift 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ice Agen kolmas jatko-osa joutuu, tosin yllättävän myöhäisessä vaiheessa, kohtaamaan kokonaisasetelman heikkoudet. Jääkauden aikaisten eläinten kohtaloita on liikuteltu erilaisten todelliseen esihistoriaan kuuluvien luonnonmullistusten avulla. Nyt edetään mannerlaattojen liikkeisiin ja tsunamiin, mutta mitä sitten?

Käsikirjoittajat ovat ratkaisseet asian kliseisellä apokalyptisella teemalla, joka on saavuttanyt vaikutteita Pirates of the Caribbeanin menestystekijöistä. Tekijätiimi on luultavasti itsekin huomannut luistelevansa luomiensa hahmojen tapaan kaltevalla pohjalla ja päättivät ratkaista asian ottamalla vaikutteita paljon muustakin. On Odysseuksen seireenejä, Raamatun Joonaa ja valasta, koulukiusaamisgenrestä tuttuja asetelmia, lastenkasvatuskliseitä ja jopa viittauksia uusiin jamesnondeihin. Tämä viimeinen huomio panee havaitsemaan sen, että koko sarjan tärkeä alku eli tammenterhoaddiktiosta kärsivän rotan surkea amok on tavallaan parodia nollanollaseiskojen introista.

Aikuinen katsoja antaa tietynlaisen hiipumisen anteeksi muutamien naurunhörähdysten ansiosta, ja nuoriso pitänee kuulusta äänikaartista (Jennifer Lopez naarasleijonana, Queen Latifah laiskiaismummona) sekä musiikista. Lapset eivät ole moksiskaan ja pitävät varmasti.

Kuva ja ääni on sarjan totutulla tasolla. BD piirtyy selvästi DVD:tä näyttämmin ja pystyy tarjoamaan alkuperäisen ääniraidan HD:nä. Suomidubbaus toimii, mutta jää DD5.1:na hontelompaan erotteluun, eivätkä laulut toimi yhtä ammattimaisesti. DVD ero ei tietysti ole ääniraitojen kesken näin suuri. Ekstroihin on tallennettu triviaraita, 66 min. dokumentit, 2 min. poistettuja kohtauksia kuvakäsikirjoituspohjalta, 11 min. laula ja tanssi -osio, 9 min. kooste sarjan tapahtumista ja 5 min. trailereita. Lisäksi mukana on toisella levyllä elokuvan digitaalinen kopio ja DVD-versio. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steve Martino Michael Thurmeier
Pääosissa: Ray Romano John Leguizamo Denis Leary Jennifer Lopez Queen Latifah
Tarina: Michael Berg Jason Fuchs Lori Forte
Kuvaus: Renato Falcao
Musiikki: John Powell

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.40*
Ääniraita: DTS7.1-HD MA
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 6438044331066

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään