DVD - Arvostelu

Paluu tulevaisuuteen DVD arvostelu kansi

Paluu tulevaisuuteen

Back to the Future 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ykkösosa on jäljittelemättömän loistava aikaseikkailu, jonka poikamainen huumori ja vilpitön seikkailuhenki vetoavat hämmästyttävän hyvin vielä 17 vuotta ensi-illan jälkeen. Samaa ei voi sanoa monestakaan muusta genren elokuvasta. Trilogiasta tämä on ainoa joka toimii myös itsenäisenä elokuvana, jollaiseksi se alunperin suunniteltiinkin. Myös DeLorean näyttää aikarautana hyvältä, vaikka tosielämässä melko traaginen floppi olikin.

Kuva on katsomiskelpoisen hyvä, mutta odotuksiin nähden luvattoman rauhaton. Puhtaat ruudut ovat harvassa, sillä kohina on jatkuvaa ja värinä ajoittain jopa häiritsevää. Dolbyn ohella myös DTS-raita - molemmat hyviä, mutta hieman kireitä. Etukanavien yhteispeli toimii, mutta syvyyssuunnassa suunnattuja ääniefektejä ei juurikaan lopun helikopterikierron lisäksi kuulla. Parhaiten työllistettynä takakanavat ovat tanssiaisissa, mutta muutoin sisältö rajoittuu pitkälti yksittäisiin sihahduksiin ja räsähdyksiin.

Runsaissa ekstroissa mm. ohjaajan ja tuottaja/käsikirjoittaja Bob Galen haastattelusta koottu valaiseva kommenttiraita, poistettuja ja pieleen menneitä otoksia (yhteensä noin 12 min.), viihdyttävä englanninkielinen triviatekstitys, kuvagallerioita, teaseri ja kaksi osittain päällekkäistä making of -dokumenttia (31 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosissa: Michael J. Fox Christopher Lloyd
Tarina: Robert Zemeckis Bob Gale
Kuvaus: Dean Cundey
Musiikki: Alan Silvestri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1985Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital
DTS5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 93052  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään