Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Monsters vs. Aliens

Möröt vastaan muukalaiset 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Hauska, tähtikastilla ja komean viimeistellyllä ulkoasulla siunattu animaatioelokuva supersankareista, jotka saavat tilaisuuden pelastaa maapallon itserakkaalta ekspansionistilta. Elokuva ammentaa hahmonsa ja kuvastonsa suoraan 50-luvun hilpeistä mörköelokuvista, jotka saavat nyt uuden ehomman kuosin modernin 3D-animaation myötä. IMAX-teattereissa aitona 3D:nä nähty kuva latistetaan tosin kotiteatteria varten 2D:ksi, mikä ehkä parantaa väritoistoa ja vähentää päänsärkyä, mutta vie samalla elokuvan suurimman valtin mennessään.

Hahmot eivät ole yhtä eläviä kuin vaikkapa Madagascarissa tai Autoissa, mutta alkuperäiset ääninäyttelijät on valittu osuvasti. Tarina pitää tapahtumat sujuvasti liikkeellä, mutta uhraa omaperäisyyden kunnianosoitusten verukkeella. Elokuva verryttelee naurulihaksia tasaiseen tahtiin iloittelun aiheiden vaihdellessa fyysisestä komiikasta aina Al Goreen. Erityisen näppäriä ei siis olla oikeastaan millään saralla, mutta tunnelma on hyvä, ja rapea puolitoistatuntinen vierähtää nopeasti.

Referenssitason kuva ja ääni. Animaatiojälki on komeaa katsottavaa: erinomaisen terävä ja väritoistoltaan kylläinen kuva piirtää virheettömästi avaran maailman, joka on tekstuureitaan ja valaistustaan myöten rikkaan yksityiskohtainen ja vivahteikas. Harmillisesti tosin paketista löytyvistä 3D-laseista (4 kpl) ei ole apua itse elokuvan kanssa. Äänipuolella häviötön Dolby TrueHD komppaa hienosti dynaamista kuvaa lataamalla äänimaiseman niin täyteen suunnattuja tehosteita ja mielikuvituksekasta elämöintiä kuin teema mahdollistaa. Myös musiikkiraita on pirteä hyödyntäen jopa yhdessä kohtauksessa Blue Brothersin, Kolmannen asteen yhteyden ja Beverly Hillsin kytän teemoja. Alkuperäisraidan lisäksi mukana on myös suomenkielinen dubbi.

Elokuvan päälle avautuvista ekstroista löytyy ohjaajakaksikon ja tuottajan asiallinen kommenttiraita, animointia esittelevä kuva-kuvassa-toiminto ja triviatekstitys. Varsinaisina 3D-ekstroina viihdyttävä lyhyelokuva (13 min.) ja simppeli peli, jotka saavat 3D-lasien myötä ripauksen kolmiulotteisuutta, vaikka efekti jääkin mm. Shrek 3D:n tilailoittelusta. Lisäksi mukana on hyvä making of (17 min.), poistettuja kohtauksia (5 min.), lyhytelokuva 2D-muodossa (13 min.), kolme karaokepätkää (6 min.), kooste teknologiasta animaation takana (6 min.) ja DreamWorksin animaatiojukeboksi. Ekstrat esitetään HD-muodossa ja kattavasti suomeksi tekstitettyinä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rob Letterman Conrad Vernon
Pääosissa: Reese Witherspoon Seth Rogen Hugh Laurie Will Arnett Kiefer Sutherland Rainn Wilson
Musiikki: Henry Jackman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 94 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 209185EAN: 7332431994911

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään