DVD - Arvostelu

The Seagull DVD arvostelu kansi

The Seagull

Lokki 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Anton Tšehovin näytelmän ”Lokki” (1896) uusi filmatisointi kokoaa vakuuttavan näyttelijäkaartin ja valelee tapahtumien ylle ihastuttavan viitseliäästi luodun periodipatinan, mutta lässähtää rakkaudella tehdyksi mekaaniseksi kerronnaksi. Yhdeksi funktionaalisen keskinkertaiseksi tulkinnaksi lukemattomien muiden joukkoon.

1800-luvun venäläisten aristokraattien piireihin sijoittuva draama avautuu pakotetusti, mutta kulissit ovat nätit, kuten elokuva itsekin toteaa. Tšehov itse kuulemma totesi näytelmästään sitä kirjoittaessaan, että kyse on komediasta, jossa on kolme naista, kuusi miestä, neljä näytöstä ja maisema järven yli — sekä paljon puhetta kirjallisuudesta (tai ehkä kirjoittamisesta), vähän toimintaa ja paljon rakkautta. Tässä jokainen vaatimus tuntuu täyttyvän, mutta hahmojen jäädessä mannekiinien tasolle jää myös rakkaus lähinnä tekijöiden motivaatioiden tasolle. Komedia tämä on vain siinä mielessä kuin koko ihmiselo on komediaa, mutta tarina itsessään on kiinnostava.

Viitseliäästi lavastettu periodidraama näyttää ja kuulostaa ajoittain tv-tuotannolta, mutta pitää kokonaisuutena kuosinsa komeasti. Värisävyt on leikattu pellavaan, mikä istuu hyvin periodi-ilmeeseen. Ikävä kyllä äänipuolella huulisynkka ontuu varsin häiritsevästi, joskin tämän kanssa voi elää keskittymällä muuhun kuin huuliin.

Ekstroissa kooste Tribecan elokuvajuhlilta (13 min.), ohjaajan ja Annette Beningin kyselytuokio (22 min.) ja traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Mayer
Pääosissa: Annette Bening Saoirse Ronan Corey Stoll Elisabeth Moss Mare Winningham Jon Tenney Glenn Fleshler Michael Zegen Billy Howle Brian Dennehy
Tarina: Stephen Karam Anton Chekhov
Kuvaus: Matthew J. Lloyd
Musiikki: Nico Muhly Anton Sanko

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 95 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
Anamorfinen 2.39
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031005334

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään