DVD - Arvostelu

Brotherhood - 1. kausi DVD arvostelu kansi

Brotherhood - 1. kausi

Brotherhood - Season 1 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Showtimen gangsterisarja pyrkii rakentamaan Rhode Islandin uinuvaan syntien pesään samanlaisen mafiadynastian kuin HBO:n Sopranos loi 300 kilometriä etelämmäs New Jerseyhyn. Väistämättömästä vertailukohdastaan huolimatta sarja onnistuu luomaan oman mielenkiintoisen maailmansa kahden veljeksen - pikkupolitikon ja vuosien jälkeen maanpaosta kotiin palaavaan konnan - ympärille. Molemmat miehet soveltavat likaisia konsteja omilla tahoillaan tahtonsa läpi saamiseksi. Tämä kahden näennäisen erillisen maailman rinnastaminen onkin sarjan kantava voima.

Siinä missä Sopranos otti kohteekseen amerikanitalialaisen perheyrityksen, tässä kohteena on tiivis amerikanirlantilaisyhteisö, jossa kaikki konnasta pyhimykseen asuvat saman kadun varrella. Yhteinen veri velvoittaa vuosien jälkeenkin, eikä perhettä tai lapsuuden kavereita voi koskaan täysin hylätä vaikka laki mitä sanoisi tai sappi välillä kuinka kiehuisi.

Stereotypioiden mukaan irlantilaisten pitäisi olla tappelijoita siinä missä italialaiset ovat rakastajia. Rakastajia nämä miehet eivät ole, mutta myös tunnepurkaukset pysyvät yllättävän hyvin hallussa ainakin vielä näin ensimmäisen kauden tunnelmissa. Sopranosiin nähden meno onkin lopulta varsin kilttiä, mutta ei millään muotoa hampaatonta.

Terävä videomainen kuva on viitseliäästi lavastettu ja valaistuskin on onnistunut, mutta Sopranosin audiovisuaalista tyylikkyyttä ei tavoitella eikä tavoiteta. Ääniraita kuulostaa katukuvaukseksi hieman turhan studiomaiselta, mutta vähäeleinen selkeys lisää toki pitemmän päälle realismia. Ekstroissa faktaruutuja ja kuvagalleria. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Pääosissa: Jason Isaacs Jason Clarke Annabeth Gish Ethan Embry Kevin Chapman Fionnula Flanagan
Tarina: Blake Masters

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2006Kesto: 510 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
[18]
Kielletty alle 18-vuotiailta julkaisijan ilmoituksella. Tämä nimike on julkaistu ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta.
  EAN: 7332431031777

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään