Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Wolf of Wall Street

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Läpeensä selkärangaton tarina kieroon kasvaneesta pörssimeklarista (Leonardo Di Caprio), jonka imperiumi alkaa pienestä ja päätyy nykypäivän versioksi dekadentista Rooman valtakunnasta. Nälkäiset hurtat ahmivat helppouskoisten rahoja puhelinlinjojen ylitse ja lauman johtaja antautuu täydellisesti rapiolliselle elämäntyylille, jossa mikään notko ei ole liian alhainen. Tosielämä kuitenkin jatkaa kulkuaan jossakin desimaalilukujen ja huumehuurujen toisella puolen, joten töyssyiltä ei voi pitkään välttyä.

Yhdysvalloissa 80- ja 90-luvuilla vaikuttaneen Jordan Belfortin tositarinaan pohjautuva elokuva on uskalias ja omintakeinen versio perinteisestä nousu ja tuho -kertomuksesta. Alun pitkän ja vähitellen jo puisevaksi muuttuvan bakkanaalijakson jälkeen elokuva pääsee omilleen kun teflonpinnotteisen hedonistin haarniskaan alkaa ilmestyä lommoja. Pääosan Di Caprio ja ohjaaja Scorsese osaavat hyödyntää nämä heikot hetket upeasti, ja vasta niiden myötä tribaaliorgioissakin on jotakin uskottavuutta.

Duo käsittelee lopulta aihepiiriä varsin elegantisti jättämällä moralisoinnin katsojan korvien väliin ja tasapainoilemalla näpsäkästi säälin ja ihailun tunteiden välillä. Terävän supliikki myyntimies taitaa tässä joukkojen nostatuksen ja asiakkaan ylipuhumisen, mutta homman nimi on silti alusta asti vedätys, jossa on tarkoitus olla vain yksi voittaja. Samaan aikaan mies kyntää itse oma-ehtoisesti niin syvissä vesissä, että vankkumatonta rappiota on jo pakko hieman ihailla - varsinkin kun Scorsese antaa kerronnalle mustan komedian piirteitä.

Elokuva noudattaa Beaufortin tarinaa ilmeisesti varsin uskollisesti, joskin tekijät myöntävät improvisoinneensa useita kohtauksia. Myös elokuvan teemaksi nouseva susilauman hymni paljastuu Matthew McConaugheyn keksinnöksi. Beaufortin tarina on innoittanut jo aiemmin elokuvan "Boiler Room".

Erinomainen kuva on sliipatun filmimäinen ja lavastettu miljoonien dollareiden tahtiin. Hyvä ääniraita kiristää tunnelmaa asiallisesti, mutta sinällään huomaamattomasti. Ekstroissa hyvä kaksiosainen making of -kooste (27 min.) ja tekijöiden keskustelu (11 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Martin Scorsese
Pääosissa: Leonardo DiCaprio Jonah Hill Margot Robbie Matthew McConaughey Kyle Chandler Rob Reiner Jon Favreau Jean Dujardin
Tarina: Jordan Belfort Terence Winter
Kuvaus: Rodrigo Prieto

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Leipää ja sirkushuveja Wall Streetin Caligulan tyyliin
Leipää ja sirkushuveja Wall Streetin Caligulan tyyliin
Sudenpesä
Sudenpesä

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 180 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582975062

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään