DVD - Arvostelu

Gomorra DVD arvostelu kansi

Gomorra

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Napolin alueen mafia, Gomorra, tapattaa eniten ihmisiä maailmassa rikollisjärjestönä. Jos eri klaanien kuljettamista myrkkyjätteistä tehtäisiin yhtenäinen kasa, se ylittäisi leikitellen Mount Everestin huipun. Laittomasti kerätyt varat sijoitetaan näennäisen laillisesti ympäri maailmaa.

Matteo Garronen elokuva tekee varmasti kipeää, suututtaa ja satuttaa katsojaa, vaikka Napoliin ei mitään yhteyttä olisikaan. Realistinen tapahtumakirjo näyttää, mitä tapahtuu jätebisneksessä, kuinka huippuvaatturi joutuu pinteeseen ja luultavasti maailman tyhmin kaksikko yrittää tehdä rikoksia itsenäisesti. Kylmää on kyyti.

Elokuva perustuu kirjailija Roberto Savianon samannimiseen kirjaan. Se riisui kaikenlaisen gloorian rikollisten yltä. Tunnelma on toivoton, eikä ratkaisua ole näkyvissä. Italian niemimaa uhkaa luisua barbaarivaltioiden joukkoon ensimmäisenä Euroopan unionin keskeisistä valtioista. Edellisen kerran näinhän tapahtui 80 vuotta ja 1500 vuotta sitten.

Dokumentinomainen tyyli tarjoaa nuhruista kuvaa ja dialogipainotteista ääntä. Ekstroihin on tallennettu 13 min. poistettuja kohtauksia, 88 min. kirjailijoiden Savianon ja Salman Rushdien keskustelua sekä traileri. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matteo Garrone
Pääosissa: Toni Servillo Gianfelice Imparato Maria Nazionale
Tarina: Roberto Saviano Maurizio Braucci Ugo Chiti Gianni Di Gregorio Matteo Garrone Massimo Gaudioso
Kuvaus: Marco Onorato

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: Pan VisionKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 208137 EAN: 6416335176145
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Pan Vision) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään