Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

MIIB - miehet mustissa 2

MIIB - Men in Black II 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Hittielokuva huutaa jatko-osaa, mutta kaksi kunnaria peräkkäin ei ole elokuvabisneksessä kovin tavanomainen tapahtuma. Toinen Miehet mustissa -seikkailu kaivaa ykkösosan negatiivit leikkaamon lattialta ja yrittää toistaa menestyksen ilman suurta innovointia. Nyt kertaalleen jo eläköitynyt ja muistinsa menettänyt Agentti K (Tommy Lee Jones) on organisaatioon ulkopuolelta tuotava tulokas, Agentti J (Will Smith) oma supliikki itsensä ja Serleena (Lara Flynn Boyle) maapalloa uhkaava muukalainen. Galaksin sijaan hakusessa on Zarthan valo, jota sitäkin etsitään ympäri Manhattania kissojen ja koirien kanssa. Jos kaikki tuntuu hyvin tutulta sitä se myös on.

Jatko-osaksi kyse on kelpo viihteestä, joka onnistuu kohtuullisesti emuloimaan edellisosan vahvuuksia aina rempseästä meiningistä pokerinaamalla lauottuun komiikkaan. Silti alkuperäinen fiilis jää nyt köyhän juonen ja tiuhaan tahtiin viljeltyjen puujalkavitsien varjoon. Ohjaaja Sonnenfeld kertoo elokuvan ekstroissa arvostavansa komiikassa sitä ettei näyttelijä kalastele nauruja näkyvästi, mikä toimikin edelliskerralla Tommy Lee Jonesin hahmon kohdalla esimerkillisesti. Nyt vitsit sitä vastoin kerjäävät monin paikoin aivan liikaa huomiota, ja leikkaus jättää paljon tilaa nauruille, joihin käsikirjoitus ei aina anna oikeutta. Parhaimmillaan huumori silti toimii letkeästi ja friikkisirkus pyörii juurilleen uskollisesti, mutta hommassa on nyt enemmän suorittamisen makua kuin luomisvoimaa tai draivia - ja tämän ohjaajakin tuntuu sivulauseessa myöntävän.

Asiallinen kuva on välähdyksittäin oikein hyvä ja luonteva HD, joskin jälki jää paikoin pehmeähköksi eikä kohinaltakaan vältytä. Erinomainen ääniraita on vakuuttavan välitön ja erotteleva, ja hyötyy jälleen suuresti Danny Elfmanin popittavasta musiikkiraidasta.

Ekstrojen parasta antia on tällä kertaa nähdä Will Smith, Barry Sonnenfeld ja kumppanit jälkiäänitystunnelmissa, sekä kuulla että elokuvan tuotantosuunnittelu haki vaikutteita Eero Saarisen arkkitehtuurista. Ohjaajan kommenttiraita tarjoilee niin ikään asiallisen määrän tietoa elokuvan synnystä, mutta ei onnistu nousemaan inspiroivaksi kuuntelukokemukseksi. Tämän lisäksi mukana on Will Smithin pakollinen musiikkivideo, vaihtoehtoinen loppu (2 min.), hauska sarja mokia (5 min.) ja koosteet jälkiäänityksestä (9 min.), tuotantosuunnittelusta (10 min.), Rick Bakerin luomista alieneista (11 min.), äänisuunnittelusta (8 min.), musiikista (13 min.), Sonnenfeldin komediatyylistä (6 min.) ja muukalaisista (yht. 26 min.). Sakkana pohjalla vielä yhden kohtauksen esivisualisointinäyte (2 min.) ja vertailuja viiden kohtauksen valmistumisprosessin eri vaiheilta. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Barry Sonnenfeld
Pääosissa: Tommy Lee Jones Will Smith Lara Flynn Boyle Rosario Dawson
Tarina: Lowell Cunningham Robert Gordon Barry Fanaro
Kuvaus: Greg Gardiner
Musiikki: Danny Elfman

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Lara Flynn Boyle lainaa kroppansa ulkoavaruuden syöjättärelle
Lara Flynn Boyle lainaa kroppansa ulkoavaruuden syöjättärelle
Tommy Lee Jones ja Will Smith ovat työpari yli eläkerajojen
Tommy Lee Jones ja Will Smith ovat työpari yli eläkerajojen
Ohjaaja Barry Sonnenfeld opastaa tähtiä katsomaan taivaalle
Ohjaaja Barry Sonnenfeld opastaa tähtiä katsomaan taivaalle
Jos Rosario Dawson ja Lara Flynn Boyle saavat jakaa elokuvan kissan arvonimen on Frank yksinoikeudella se koira
Jos Rosario Dawson ja Lara Flynn Boyle saavat jakaa elokuvan kissan arvonimen on Frank yksinoikeudella se koira

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162282877

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään