Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Runaway

Karkuri 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Michael Crichtonin tarinaan perustuva kertomus tulevaisuudesta, jossa robotteja löytyy muualtakin kuin tehtaista ja kotitalouksien imurointi- ja ruohonleikkaustehtävistä. Jepari (Tom Selleck) pitää pillastuneet robotit kurissa kunnes huomaa, että niiden piirisarjoja on näpelöity epämääräisin tarkoitusperin.

Crichtonin tuotannossa tämä on luonteva jatke Westworldille, joka tässä jalkautuu tavallisten kansalaisten koteihin. Robotit ovat hellyttävän pieniä ja palikkamaisia, ja näyttelijäsuorituksetkin lupsakan teeskentelemättömiä. Elokuvana tätä on vaikea ottaa vakavissaan — ja on vaikea uskoa, että kukaan olisi näin koskaan tehnytkään — mutta ajatusleikki on vetoava. Lippuluukulla tämä jäi samana vuonna ilmestyneen Terminaattorin jalkoihin.

Läpeensä pöhköstä kuosista huolimatta elokuvan tulevaisuudenkuva on koukuttavan mietitty ja nykypäivään jopa hätkähdyttävän osuva. Tuholaisten torjuja maissipellolla, kameradrone, ipadi peiton alla ja moni muukin elokuvan tulevaisuuden kuvista osuu yllättävän hyvin maaliinsa jo tänäpäivänä. Kuvasto on toki 80-luvun palikkamaisen suodattimen läpi visioitua ja siten oman aikansa tuote, mutta funktionaalisella tasolla anti on perin pätevää. Naiskuvaltaan tämä sitä vastoin tuntuu dinosaurukselta: elokuva alkaa Selleckin sihtaillessa uuden parinsa takamusta ja päättyy kysymykseen osaako tämä kokata.

Mitään elokuvassa ei kannata ottaa liian vakavasti, mutta viitseliäästi kynäiltynä tulevaisuuden visiona ja 80-luvun popcorn-pläjäyksenä tämä kestää kyllä katselukerran. Kiss-yhtyeestä tuttu Gene Simmons tekee tässä esikoisroolinsa oikeassa elokuvassa.

Ihohuokoisiin asti paikoin luotaava kuva on ikäisekseen erinomaisen terävä ja vakaa. Ääniraita toistaa dialogin moitteettoman selkeästi, ja sekä vähäisen musiikin että tehosteet metallisesti. Ekstroissa traileri ja kuvagalleria. Saksalaispainos. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Crichton
Pääosissa: Tom Selleck Cynthia Rhodes Gene Simmons Kirstie Alley
Tarina: Michael Crichton
Kuvaus: John A. Alonzo
Musiikki: Jerry Goldsmith

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1984Kesto: 100 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
1080p 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 2.0
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 4020628841249

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään