Blu-ray - Arvostelu

Blu-ray arvostelu kansi
Blu-ray
FullHD

The Pacific

Pacific - Tyynenmeren taistelutoverit 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Taistelutovereiden sisarsarja seuraa taisteluita Tyynellä valtamerellä, missä merijalkaväki etenee saari saarelta kohti Japania. Trooppisen paratiisin ja mutaisen helvetin käsitteet yhtyvät ja sotilaiden mielentila järkkyy kaiken mielettömyyden ja kuoleman edessä.

Jos Taistelutoverit vertautui Pelastakaa sotamies Ryaniin, löytyy tämän pari Veteen piirretystä viivasta. Samoilla filosofisilla linjoilla liikutaan tässäkin ajoittain, mutta yhtä uneliaaksi tarina ei kuitenkaan hidastu. Toiminta ja pohdiskelu ovat hyvässä tasapainossa, ja vähitellen harmaasta hahmomassasta nousee myös muutama kiintopiste, vaikka yhtä voimakkaita keskushahmoja tässä ei nähdä kuin TT:ssä.

Sarjan kymmenen jakson myötä välittyy vahva leikkaus elämästä sodan taistelukentillä ja hieman myös kotirintamalla. Sodan kurjimus ja menetykset välittyvät rouheasti, mutta yllättäen sarja on vahvimmillaan kuvatessaan kotirintamaa ennen ja jälkeen. Tässäkin mielessä sarja täydentää hienosti Taistelutovereita, joka loppui kun viimeinen laukaus ammuttiin. Sarjat täydentävätkin monella tapaa toisiaan kertomalla paitsi tapahtumista erilaisilla näyttämöillä, myös toisen keskittyessä sotilaiden välisiin verisiteisiin ja toisen luodatessa myös tukijoukkoja ja kotirintamaa.

Upea lavastettu ja virheettömän periodiuskottava kuva näyttää juurin niin hyvältä kuin HBO:n HD:ltä sopii odottaa. Tehokas ääniraita täyttää niin ikään kaikki täysiverisen elokuvan vaatimukset. Ekstroissa videon päälle avautuva kenttäopas, kuva-kuvassa-raita, puolituntinen making of ja koosteet todellisista henkilöistä sekä taisteluista tyynellä valtamerellä.

Suomenkielinen käännös on tehty hätäisesti ja sisältää enemmän käännösvirheitä kuin on mahdollista muistaa. Mieleenpainuvimpia virhekäännöksiä ovat kärjessä olemisen kääntäminen oikeassa olemiseksi, D-komppanian vääntyminen koirakompaniaksi, paikoillaan pitäminen hiljaa olemiseksi ja tankkipataljoonan muuttuminen tankkeripataljoonaksi. Virheet ovat oleellisia, mutta eivät sinällään estä tapahtumien seuraamista. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Ashton Holmes James Badge Dale Jon Seda Joseph Mazzello
Tarina: Bruce C. McKenna George Pelecanos Michelle Ashford Robert Schenkkan Graham Yost Laurence Andries
Kuvaus: Remi Adefarasin
Musiikki: Blake Neely Geoff Zanelli Hans Zimmer

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 534 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 241468  

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään