HD-DVD - Arvostelu

HD-DVD arvostelu HDDVD kansi
HD-DVD arvostelu HDDVD kansi
HD-DVD arvostelu HDDVD kansi

300

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Ensi-iltojen aikaisiin arvioihin luottanut turhaa väkivallalla mässäilyä välttävä elokuvaystävä teki helposti johtopäätöksensä ja jäi paljosta paitsi. Kolmensadan spartalaisen sotilaan Thermopylain urotekoa kuvaava 300 on perin väkivaltainen elokuva, mutta tekijöiden tyylitaju yltäisi aivan hyvin muidenkin lajityyppien tarpeisiin. Miehisen fysiikan ja aggression perimmäistä olemusta kuvattaessa täytyy tietää, miten ohjata, kuvata ja peittää.

Ennakkoluulot oli herätelty, joten katsojan oloa vaivaa vain odotus siitä, milloin täytyy tuhahtaa ensimmäisen kerran. Eipä tarvitse kertaakaan. Sin Citystä tunnetun sarjakuvaguru Frank Millerin kirjat kääntyvät ihmeen hyvin elokuviksi.

Jo DVD:llä kuva ja ääniraita täyttävät aihepiirin ja genren vaatimukset. Mutta samaan aikaan julkaistut teräväpiirtoversiot menevät tästäkin vielä pidemmälle kuvatessaan antiikin aikaista sotaa huikeassa audiovisuaalisessa ilotulituksessa.

BD ja HD –versiot tarjoavat samaa korkeaa tasoa. Ääniraidat on rakennettu taiten desibelimyrskyistä seesteisempiin sävyihin. Jos jostain kannattaa aloittaa teräväpiirtoaika, niin tästä.

Ekstroissa kommenttiraita, puolitoista tuntia dokumentteja ja kolme poistettua kohtausta (3 min.). BD:stä poiketen mukana on Vengeance and Valor –peli.(PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Zack Snyder
Pääosissa: Gerald Butler Lena Headey Rodrigo Santoro
Tarina: Zack Snyder Kurt Johnstad Michael Gordon Frank Miller Lynn Varley
Kuvaus: Larry Fong
Musiikki: Tyler Bates

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 2.40*
Ääniraita: Dolby TRUHD
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 204369EAN: 73211946137647

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään