Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Flight

Lento 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Alkoholin voimalla toimiva lentokapteeni (Denzel Washington) onnistuu pelastamaan sadan matkustajan hengen yli-inhimillisellä korjausliikkeellä, mutta sankariin suunnattutut parrasvalot kylmenevät kun onnettomuuden jälkipyykki alkaa haista vanhalta viinalta.

Robert Zemeckisin (mm. Cast Away) ohjaama ja Denzel Washingtonin karisman varassa lipuva elokuva saa alkuvaiheillaan rappion tuntumaan ihmeellisen luonnolliselta ja miltei lyyriseltä olotilalta. Turhan kärkeviä alleviivauksia ja tuomitsevaa ilmapiiriä viisaasti välttävä draama karistaa tarinan renttumaisen hohdon näppärällä tavalla lukuisten repsahdusten ja pienten korjausliikkeiden kautta. Kaappijuopon alkoholistin elämä keskellä poikkeuksellisia tapahtumia piirtyy uskottavasti eikä anti ole aivan sitä tavanomaisinta valistusdraama.

Ilahduttavan uskaliasta ja omaperäistä elokuvaa painaa lopulta alas kaksi seikkaa: Ensinnäkin, alaviritteinen draama on kieltämättä uskottava ja kiinnostava, mutta tunnelmaltaan luultavasti monen makuun turhan masentava. Toisekseen Hudson joen tosielämän pakkolaskun ja syyskuun 11. päivän Virginian tapahtumien jälkeen elokuvan fiktiivinen onnettomuus ja sen ruodinta tuntuu turhalta ja jopa hivenen sensaationhakuiselta satuilulta. Hyvä elokuva tämä silti on.

Erinomainen kuva on vakaa, terävä ja luonnollinen. Verkkaisesti viritetty ääniraita selviää rymistelystä ja jutustelusta napakasti. Musiikkiraita osoittaa ilahduttavaa eloa ja omaperäisyyttä, mutta alistuu silti mukinoitta selkeästi tukirooliin.

Ekstroissa making of (12 min.), poimintoja tekijöiden kyselytunnilta (14 min.) ja koosteet tarinan synnystä (11 min.) sekä pakkolaskun toteutuksesta (8 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosissa: Denzel Washington John Goodman Bruce Greenwood Kelly Reilly
Tarina: John Gatins
Kuvaus: Don Burgess
Musiikki: Alan Silvestri

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Denzel Washington yrittää hallita riippuvuuttaan ylös ja alas kuin lentokonetta, mutta siivekkeiden sijaan välikappaleina ovat alkoholi ja kokaiini.
Denzel Washington yrittää hallita riippuvuuttaan ylös ja alas kuin lentokonetta, mutta siivekkeiden sijaan välikappaleina ovat alkoholi ja kokaiini.
John Goodman on matka-apteekkari totuin elein
John Goodman on matka-apteekkari totuin elein

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 139 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
  EAN: 7332431039841

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään