Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Pain & Gain

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Älyvapaa muskelileffa kolmesta kuntosalilla viihtyvästä lihaskimpusta, jotka päättävät tarttua tuttua miljonääriä nilkoista ja ravistaa vähän elintasoavustusta. Kolmikon menetelmät ovat kuin suoraan sketsiohjelmasta, mutta yllättäen elokuvan taustalta löytyy tositarina miamilaisen Sun Gym -kuntosalin vakkareista.

Ohjaaja Michael Bayn kädenjälkeä tästä ei tunnista kuin muutamasta rahapinoja, vartaloita ja ylisuurta Miami-kylttiä lipaisevasta kamera-ajosta. Muskeleita kantavat Mark Wahlbergin ja Dwayne Johnsonin sen sijaan luonnollisesti tunnistaa, samoin muutamat sivuosien kasvot Tony Shalhoubista Ed Harrisiin. Miehet kameran edessä tuntuvatkin onnistuvan hyvin: Wahlberg on magneettinen manipulaattori ja Johnson hupaisan heikko aisapari, mutta elävän uskottaviksi nämä hahmot eivät nouse.

Bay sano halunneensa tehdä pienen elokuvan, joka alkaa iloitellen ja päätyy synkille linjoille. Lopputulos onnistuu paikoin hölmöilyssä, mutta vakavasti tätä ei pysty ottamaan vaikka tositaustasta tietääkin. Hurjasti ylipitkä elokuva ei löydä oikeaa tasapainoa keikkakuvauksen ja kahden aivosolun kohelluksen välillä, joten hahmot ja tarina jäävät keinotekoisen oloisiksi. Tämä on harmi, sillä poskettomasta tarinasta olisi riittänyt aineksia parempaankin elokuvaan. Luuserikomediaksi tämä on silti hyvä esitys.

Hyvä kuva on väritoistoltaan tyylitelty ja erottelukyvyltään pätevä, jos ei aivan viiltävän terävä. Tarkoituksellisen sekasointuinen ääniraita tavoittelee friikkisirkusta enemmän kuin jännitystä tai toimintatykitystä vaikka musiikkiraidasta vastaakin Transformers-elokuvista muistettava Steve Jablonsky. Ekstroissa hyvä moniosainen making of (57 min.), joka kattaa kaiken oleellisen ohjaajan ja näyttelijöiden mietteistä kuvaustunnelmiin. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Michael Bay
Pääosissa: Mark Wahlberg Dwayne Johnson Anthony Mackie Tony Shalhoub Ed Harris
Tarina: Christopher Markus Stephen McFeely Pete Collins
Musiikki: Steve Jablonsky

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431040649

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään