Kino - Arvostelu

Florida Project

Poor white trash -termin alle sijoittuvaa amerikkalaisväestöä on kuvattu monisäikeisesti kautta elokuvahistorian. Eksploitaation keinoin esillepantu köyhälistö revittyine perhesuhteineen sekä alati kasvavine päihdeongelmineen on tarkasti pureskeltu. Lähiökurjuudella viihdyttäminen vaatii jo uusia näkökulmia.

6-vuotias Moonee hallinnoi ikäisekseen laajaa reviiriä. Kavereiden kanssa puuhastellaan motellikylien laitamilla. Valvonta ontuu, kasvatus on puolinaista. Kotiintuloajat vaikuttavat kosmeettisilta. Kun rajat ovat jääneet vetämättä, kiinnostus laittomuuksia kohtaan kasvaa. Vahingoilta on mahdotonta välttyä.

Lapsen maailmassa leikit syntyvät näillä pelimerkeillä vaikka haaveet ovatkin korkeiden aitojen takana - Disney Worldissa. Motellielämä maailman johtavan huvipuiston varjossa ei täyty glamourista. Mutta ei tarvitsekaan. Räävitön pikkulikka pyörittää omaa sirkustaan Magic Castle -motellin ympäristössä - ilman puiston viihdykkeitä.

Florida Project soimaa hutiloitua vanhemmuutta suorin sanoin. Takana velloo laajempia, olosuhteisiin liittyviä ongelmia. Kasvatukselliset tehtävät saavat uudet mittakaavat. Äidin päihdeongelma ja rahanhenkintakeinot eivät ole olennaisia pikku-Mooneen näkökulmasta. Tärkeintä on saada päivittäiset hampurilaiset ja jäätelöt. Keinoilla ei ole väliä.

Brooklynn Prince on poikkeuksellinen lapsitähti. Ohjaaja Sean Baker saa pienestä kultakimpaleesta irti aikaihmiselle vieraita syvyyksiä. Motellin talonmies (Willem Dafoe) auttaa asukkaita pysymään ihmisyyden puolella. Vaikka työsarka on mahdoton, halu uskoa talkkari-Bobbyn todellisiin tarkoitusperiin välittyy.

Lapsuuden ihmeellisyyttä on tuskin mahdollista kuvata lohdullisempaan sävyyn. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Sean Baker
Pääosissa: Brooklynn Prince Willem Dafoe Bria Vinaite Christopher Rivera Valeria Cotto Caleb Landry Jones
Tarina: Chris Bergoch Sean Baker

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: Finnkino 
  
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Finnkino) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään