Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Salainen agentti 007 Istanbulissa

From Russia with Love 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

007-sarjan järjestyksessään toinen yritys on kaikkien aikojen paras Bond-elokuva. Paras sankari (Sean Connery), paras konna (nuori, blondi Robert Shaw), paras ”Bond-tyttö” (Lotte Lenya!) ja paras tunnari. Kirjana mm. JFK:n suosikki.

Kapistukset jo mukana, mutta ne eivät dominoi toimintaa. Bond sellaisena kuin alkuperäiset Ian Flemingin romaanit kuvasivat. Voi vain kuvitella, miltä tätä tuntui katsoa 36 vuotta sitten elokuvateatteri Kino-Aulassa.

Elokuvan tunnussävelmä oli iso Matt Monron hitti ympäri maailman, ja on jäänyt ikivihreäksi. Suomessa sen lauloi Olavi Virta nimellä "Idän ja lännen tiet". Osaltaan tämä siivitti myös Topi Sorsakosken tangouraa, kun hän teki hyvän version parikymmentä vuotta myöhemmin esikoislevylleen Hurmio.

Elokuvan nimi kuvaa omalta osaltaan Suomen puristusta noottikriisin tunnelmissa. Levittäjät eivät halunneet mainita suurta ja mahtavaa nimessä kahdesta syystä. Kylmän sodan tunnelmissa oli ihme, että elokuvia sai yleensä esittää. Tärkeämpi syy lienee se, etteivät suomalaiskatsojat olisi halunneet katsoa elokuvaa, jonka nimessä mainitaan Venäjä. Samaan tapaan musiikkikappalekin nimettiin aika neutraalisti.

Jo vanha Special Edition merkitsi aikansa huipputasoa – kuvallisesti ja äänellisesti oli tehty kaikki, mitä alkuperäisaineistosta saatiin aikaan. Ultimate Edition DVD ylitti tämänkin selvästi, vaikka elokuvan iän toki huomaa. Elokuvan negatiiveista on sentään tehty suuri määrä mastereita. Viime vuosituhannella tästä pääsivät nauttimaan vain Criterionin huippukalliiden laserlevyjen omistajat. SE-versio kärsi napsumaisista häiriöistä alkuteksteissä. Jo UE pääsi niistä eroon. Lisäksi kuvapinta-ala antaa informaatiota aiempaa enemmän joka suhteessa. Teräväpiirtokuva näyttää parhaimmalta, mutta esimerkiksi ensimmäinen, pimeäsävyinen kohtaus näyttää yllättäen DVD:llä paremmalta kuin kohinaisessa BD:ssä. Teräväpiirto toistaa filmirakeen sen verran uskollisesti. Tilanne korjaantuu myöhemmin. Joka tapauksessa tämä ei hyödy teräväpiirrosta erityisen paljon. Ääniraitakin soi aika tavalla samalla intensiteetillä kuin ennenkin. Ekstroissa näyttelijöiden ja tekijöiden ääniraita, yhteensä 82 min dokumentit, alun perin yöaikaan kuvatuksi suunnitellun venekohtauksen kuvakäsikirjoitus, kuvagalleria ja kolme traileria. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Terence Young
Pääosissa: Sean Connery Daniel Bianchi Pedro Armendariz Robert Shaw Lotte Lenya
Tarina: Richard Maibaum Johanna Harwood Ian Fleming
Kuvaus: Ted Moore
Musiikki: John Barry

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1963Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.66*
Ääniraita: DTS HD5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 68060EAN: 6438044112863

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään