DVD - Arvostelu

Cyrus DVD arvostelu kansi

Cyrus

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

John (John C. Reilly) on jumittunut seiniensä sisään menettäen samalla itsetuntonsa. Omia sanojaan lainaten, hän on romahduksen partaalla. Humalapäinen naistenvonkaus näyttää epätoivoiselta. Onneksi elokuvissakin asioilla on tapana järjestyä, näin myös Johnin tapauksessa. Lupaava asetelma kuitenkin rikkoutuu pian, todellisena yllätyksenä Johnille. Kuuma Molly (Marisa Tomei) on enemmän kuin John olisi koskaan voinut edes uneksia.

On vaikea sanoa, milloin rakkaus- tai rakastumiselokuva olisi herättänyt näin mielenkiintoisia rakenteita, jännitteitä ja tunteita. Käsikirjoituksessa olisi aineksia kahteenkin elokuvaan. Tarina on luotu imevästi. Yllätyksellisyydessä ei jää uupumaan. Tämä etenkin, jos ei lue kansipaperia laisinkaan. Elokuvan kyetessä vielä 2000-luvulla yllättämään monelta kantiltaan, on kyse katsomisen arvoisesta erityistapauksesta.

Duplessin veljesten ohjaus on rönsyilevää, poikkeuksellisen hektistä. Kiistämätön John C. Reilly tarjoaa runsaan ilmegallerian ja moniulotteisen henkilöhahmon. Marisa Tomein epätasapainoiselta vaikuttava keski-ikäistyvä naiskuva on lopulta paremmassa tasapainossa kuin moni samanlaisessa tilanteessa olisi.

Sekavaa, jenkki-indielle soveltuvaa kamerankäyttöä. Jas Sheltonin kamera heiluu niin pirusti. Leikkausteknisesti houkutteleva. Terävyys ja väritys ovat kohdallaan. Äänitys on pikkutarkka, turhia hienosteluja ei kuule. Kaksi pitkähköä ja hienoa poistettua kohtausta käsikirjoittaja-ohjaajaparivaljakon johdantojen ja perustelujen tukemana. Lisäksi traileri. (VA)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jay Duplass Mark Duplass
Pääosissa: John C. Reilly Jonah Hill Marisa Tomei Catherine Keener Matt Walsh Kathy Ann Wittes Steve Zissis
Tarina: Mark Duplass Jay Duplass
Kuvaus: Jas Shelton
Musiikki: Michael Andrews

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.78*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 252602EAN: 6438044282602

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään