Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Masters of the Universe

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Lippuluukulla flopannut, mutta sittemmin pienimuotoiseen kulttistatukseen noussut kasariseikkailu näyttää yhden episodin He-Manin (Dolph Lundgren) ja Skeletorin (Frank Langella) välisestä universumin herruuden kädenväännöstä. Elokuvan taustalla on samanniminen animaatioseikkailu, joka sekin tehtiin siivittämään samannimisen Mattelin lelusarjan myyntiä.

Tämä taisi olla ensimmäinen teatterissa aikoinaan näkemäni elokuva, joten minun lienee mahdotonta olla objektiivinen tämän kohdalla. Kyse on silti lupsakan kasari-henkisestä toimintaseikkailusta, joka innoitti aikoinaan monen leikin punaisen langan, mutta toimii yhä hauskasti. Aikoinaan tämä oli hurjan jännittävä kokemus teatterin pimeydessä, nyt meno voi helposti hymyilyttää, mutta jälkimaku on hyväntuulinen.

Frank Langella on meikattu tunnistamattomiin pääkallomiehenä, mutta mies tuo rooliin asiallista tiukkuutta ilman pienintäkään camp-vivahdetta. Langella itse pitää kuulemma rooliaan yhtenä suosikeistaan. Pikkunaskalina tämän tähti oli tietysti miekan kanssa pullisteleva Dolph Lundgren, joka puolestaan ei ollut tyytyväinen rooliin, ja olisi jätetty syrjään jatko-osasta mikäli tällainen olisi tehty. Myös Frendeistä sittemmin muistettava Courteney Cox tekee tässä yhden ensimmäisistä elokuvarooleistaan.

Ikäisekseen mainio kuva on virheettömän vakaa, väritoistoltaan luonteva ja myös miellyttävän jäsentynyt. Kuvaan lisätyt laser-säteet sekä matte-maalaukset näyttävät ikänsä ja budjettiluokkansa, mutta muutoin tehosteet toimivat yllättävänkin hyvin. Hyvä stereo-ääniraita toistaa kaikki elementtinsä puheesta musiikkiin soljuvasti. Ekstroissa traileri, kuvagalleria ja kiehtova ohjaajan kommenttiraita. Kyseessä on saksalainen painos, joten suomenkielistä tekstitystä ei löydy. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gary Goddard
Pääosissa: Dolph Lundgren Frank Langella Courteney Cox James Tolkan Christina Pickles Meg Foster
Tarina: David Odell
Kuvaus: Hanania Baer
Musiikki: Bill Conti

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1987Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: MGMKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: DTS-HD MA 2.0
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 4042564144482

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (MGM) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään