Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Shooter

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Napakka JFK-vaikutteinen toimintajännäri entisestä merijalkaväen tarkka-ampujasta (Mark Wahlberg), joka luulee palvelevansa maataan, mutta huomaakin tulleensa lavastetuksi presidentin murhayrityksestä. Jämerän määrätietoisin vedoin etenevä tarina onnistuu sekoittamaan historiaa ja salaliittoelokuvien kliseitä hämmästyttävän tuoreeksi ja viihdyttäväksi keitokseksi, jonka aikana katsetta on vaikea siirtää kankaalta.

Tarina ei epäilemättä kestäisi syväanalyysiä, ja lähemmässä tarkastelussa myös sivuosien hahmot alkavat repeillä liimapahveistaan, mutta lopulta tällä on hyvin vähän merkitystä sillä tunnelma pysyy yllä kihelmöivän hyvin ja toiminta rullaa luonnonilmiön lailla. Kiitos kuulunee paitsi "Training Day":n ohjaajalle, joka osaa vetää katsojan tapahtumien imuun vielä tosi-tv:täkin tiiviimmin, mutta myös pääosan Mark Wahlbergille, jolla näyttää riittävän karismaa ja uskottavuutta. Ainakin toimintatähdeksi.

Tältä teräväpiirtokuvan pitääkin näyttää - ei mitään puolivillaista HD Readyä ja kohinavaimennettua DVD-siirtoa, vaan koko HD-matriisin täydeltä yksityiskohtia, kirkkaita kylläisiä värejä ja puhdasta dynaamista liikettä. Kuva on sanalla sanoen kaunis - levollinen, luonnollinen ja räjähtävimmilläänkin vielä moitteettoman hallittu. Mark Mancinan musiikilla terästetty ääniraita on niin ikään elävä ja tehokas toimintaraita, ja myös teknisesti virheetön, vaikka anti ei edustakaan aivan samassa määrin kirkkainta kärkikastia kuin kuvapuoli.

Ekstroista löytyy vaisu ohjaajan kommenttiraita, hyvä making of (22 min.), 7 poistettua kohtausta (12 min.), mielenkiintoinen joskin irrallinen dokumentti Philadelphian Independence Hallista (7 min.) ja hyvä traileri tilaäänin. Kaikki ekstrat tarjotaan ilahduttavasti teräväpiirtomuodossa. Ekstrat tarjoillaan HD-muodossa ilman suomenkielistä tekstitystä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Antoine Fuqua
Pääosissa: Mark Wahlberg Michael Pena Danny Glover Elias Koteas Rhona Mitra Rade Sherbedgia
Tarina: Jonathan Lemkin Stephen Hunter
Kuvaus: Peter Menzies Jr.
Musiikki: Mark Mancina

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2007Kesto: 126 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-2 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 204534EAN: 7332431994140

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään