Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Black Rain - Special Collector's Edition

Musta sade 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Kaksi nykkiläistä poliisia (Michael Douglas ja Andy Garcia) törmäävät Yakuzaan kotinurkillaan ja toiminnan miehinä päätyvät pian Japaniin tekemään vastahakoisten virkaveljiensä töitä. Amerikkalaiset ovat avaintoimijoita ja japanilaiset heidän silmissään pääosin kaavoihin kangistuneita byrokraatteja, mutta kiitollisesti keskeisimmät hahmot kummaltakaan puolelta eivät ole täysin mustavalkoisia.

Tarinan vahvin tekijä on kiistatta uusi eksoottinen miljöö, jollainen Osaka ehdottomasti on. Sijoittamalla perinteitä kunnioittavan tarinan täysin erilaiseen ympäristöön, jossa kaikki futuristisesta kaupunkikuvasta kurinalaisen arvojärjestelmän sanelemaan ja miltei vihamieliseen toimintaympäristöön on uutta, kaikesta tulee kiehtovaa ja yllättävää. Erinomaisen viihdyttävä ja mukaansatempaava jännäri ohjaajalta, jolta on totuttu odottamaan vahvaa jälkeä.

Kuva on valovuosia edellä aiempaa suttuista DVD-julkaisua. Kuva on nyt upean sävykäs ja 90-prosenttisesti myös kiitettävän terävä. Käytännössä jälki jättää toivomisen varaa vain paikoin, sillä muutamaa hieman tukkoista otosta ja alkumetreillä kuvan reunaan ryömivää karvaa lukuunottamatta tästä on vaikea löytää mitään pahaa sanottavaa. Myös äänipuoli toimii vakuuttavasti toistaen dialogin puhtaasti ja täyttäen tilan harkituin tehostein. Musiikista vastaa ohjaajan luottomies Hans Zimmer, ja vaikka musiikkiraita kuvastaakin välillä enemmän tapahtuma-aikaa kuin -paikkaa, on vaikutelma istuva ja vaikuttava. Ääniraita on tarjolla sekä Dolby- että DTS-muodoissa.

Ekstroissa mielenkiintoinen ohjaajan kommenttiraita, hyvä rehellinen making of (38 min.), dokumentti käsikirjoituksesta (20 min.), dokumentti jälkituotannosta (12 min.) ja traileri teräväpiirtomuodossa. Sen enempää elokuvaa kuin ekstrojakaan ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Ridley Scott
Pääosissa: Michael Douglas Andy Garcia Takakura Ken Kate Capshaw
Tarina: Craig Bolotin Warren Lewis
Kuvaus: Jan de Bont
Musiikki: Hans Zimmer

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1989Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-2 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1 EX
DTS6.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 96378EAN: 7332431994188

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään