DVD - Arvostelu

Miss Pettigrew - päivä täynnä elämää DVD arvostelu kansi

Miss Pettigrew - päivä täynnä elämää

Miss Pettigrew Lives for a Day 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Winifred Watsonin romaaniin perustuva romanttinen komedia kodittomasta naisesta (Frances McDormand), jonka ahdinko muuttuu kulttuurishokin ja häkellyksen kautta iloksi tämän pestauduttua nuoren seurapiirinaisen (Amy Adams) yksityisapulaiseksi. Tarina sotkee klassisen tuhkimotarinan ainekset hyväntuuliseksi kahden kerroksen täytekakuksi, joka täyttää molempien naisten toiveet.

Elokuvan melodramaattiset käänteet saavat yllättävän uskottavat mittasuhteet tapahtumien sijoittuessa yöpommituksiin valmistautuvaan vuoden 1939 Lontooseen. Samoin tarinan rakentuminen yhden päivän ajalle tuo kerrontaan mukaansatempaavan välittömyyden tunteen, jota ei onneksi edes yritetä rikkoa turhilla suvannoilla. Realistisen, periodiuskottavan pintasilauksen alla tämä on kuitenkin pohjimmiltaan lämminhenkinen satuelokuva hyvästä haltijatädistä ja tämän opastamasta prinsessasta, joka löytää mainetta ja mammonaa tarjoavien kilpakosijoiden joukosta oikean rakkauden.

Erinomainen kuva ja ääni. Kuva sortuu paikoin hyvin lievään värinään, ja jokunen otos siellä täällä saa kaipaamaan jäsentyneempää toistoa, mutta keskimääräin jälki on miellyttävän tarkkaa ja luontevaa. Ääniraita on dialogiltaan moitteettoman välitön, musiikiltaan iloisen pirteä ja tilakuvaltaan hilllityn avara.

Ekstroissa ohjaajan löyhä, mutta informatiivinen kommenttiraita, kokoelma poistettuja kohtauksia (9 min.), kattava making of (18 min.) ja lyhyt, mutta piristävän jämerä dokumentti kirjan synnystä ja tiestä elokuvaksi (8 min.). Kommenttiraitaa lukuunottamatta ekstrat on tekstitetty suomeksi. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Bharat Nalluri
Pääosissa: Frances McDormand Amy Adams Lee Pace Ciaran Hinds Shirley Henderson Mark Strong
Tarina: David Magee Simon Beaufoy Winifred Watson
Kuvaus: John de Borman
Musiikki: Paul Englishby

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.36
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 207035EAN: 6438044178159

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään