Netflix - Arvostelu

Peaky Blinders - kausi 1 DVD arvostelu kansi

Peaky Blinders - kausi 1

 

Elokuva:

BBC:llä alunperin esitetty rikosdraama on iskevä ja uskottava englantilaisversio HBO:n Boardwalk Empiresta. Aikakausi on sama, ensimmäisen maailmansodan jälkeinen aika ja 1920-luvun kynnys, tarina samasta puusta veistetty ja ilmekin yhtälailla rosoinen ja periodipatinoitu. Siinä missä Atlantic Cityä pyörittävä Nucky Thompson ui samppanjassa isojen kalojen kanssa on Birminghamin Peaky Blinders -jengiä kohti suuruutta luotsaava Tommy Shelby (Cillian Murphy) huomattavasti työluokkaisempi antisankari.

Harkitun rauhallisesti etenevä rikosdraama vetoaa viitseliäästi luodulla ajankuvallaan, joka on maailmojen päässä Downton Abbeyn kaltaisten pukudraamojen elämästä. Ero sarjan amerikkalaisiin vastineisiin ei puolestaan ole suuri, mutta kuninkaan, pubien, orastavan ay-liikkeen ja IRA:n tässä virittämä brittiyhteiskunta tuo tapahtumiin mukavasti lisäväriä. Myös kolkosti avattavat henkilöhahmot ovat lupaavia.

Englannissa kolmannelle kaudelleen syksyllä lähtevästä sarjasta on toistaiseksi Suomessa nähtävissä sen ensimmäinen kausi.

Terävä ja ilmeikäs kuva. Elävä ja luonteva ääniraita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Steven Knight
Pääosissa: Cillian Murphy Sam Neill Helen McCrory Paul Anderson Iddo Goldberg Annabelle Wallis

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2013Kesto: 6 x 60 min minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
1.78
  
 
Ikäraja:
(18)
Kielletty alle 18-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 18 vuotta täyttäneelle.
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Netflix) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään