Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Deadwood - kausi 1

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Huikea lännen sarja laittoman rajaseutukylän asukkaista, jotka unelmoivat pääsevänsä rikastumaan kasvavan kauppalan siivellä, osa laillisin ja osa laittomin keinoin, ja muutama onnekas ehkä äkillisen kultalöydön siivittämänä. HBO:n tuottama sarja on kuin Sopranos 1870-luvun villiin länteen sijoitettuna, mutta silti täysin originaali ja krouvin koukuttava tapaus.

Sarja pohjautuu yllättäen osittain tositapahtumiin ja niin Deadwoodin kylällä kuin osalla tässä nähtävistä hahmoista Al Swearengenista (mainio Ian McShane) Wild Bill Hickokiin on myös tosielämän vastineensa. Sarjan luojan David Milchin (mm. NYPD Blue, Hill Street Blues ja Murder One) kerrotaan hyödyntäneen mm. asukkailta säilyneitä päiväkirjoja ja paikallisessa sanomalehdessä ilmestyneitä juttuja kirjoituksensa apuna. Kaikki tämä yhdistettynä kutkuttavaan kaupungin kasvutarinaan ja monenlaista yrittäjyyttä näyttäviin juonenkuvioihin luo mitä herkullisimmat puitteet tuoreelle aikuisten draamalle.

Boksi sisältää kaikki 12 ensimmäisen kauden jaksoa kolmella levyllä. Kaiken kaikkiaan sarjaa tehtiin 3 kautta, jotka esitettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuosien 2004 ja 2006 välillä. Sarja palkittiin 8 Emmyllä ja yhdellä Golden Globella Ian McShanen roolisuorituksesta.

HBO:lle uskolliseen tyyliin sarjan tuotantoarvot ovat parhaimpien elokuvien tasolla. Tasokas kuva luo komeasti ja hallitusti villin lännen miljöötä. Jälki on pääosin miellyttävän jäsentynyttä ja paikoin jopa viiltävän terävää. Kuvakohina nousee hetkittäin huomattavaksi, mutta ei milloinkaan häritseväksi. Sopranos-tyyliin luotu ääniraita jättää musiikin lopputeksteihin, mutta dialogi välittyy läsnäolevasti ja ambientti tausta elävästi. Tekstitys hoitaa tehtävänsä kelvollisesti, mutta mukaan mahtuu useita pienehköjä virheitä ja erikoinen toistuva virhe, joka korvaa n-kirjaimia r-kirjaimilla ikään kuin pieleen menneen OCR-käsittelyn seurauksena. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Pääosissa: Ian McShane Timothy Olyphant Molly Parker Jim Beaver Brad Dourif John Hawkes Paula Malcomson Leon Rippy William Sanderson Robin Weigert W. Earl Brown Dayton Callie Powers Boothe Keith Carradine
Tarina: David Milch

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2004Kesto: 618 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7332431040786

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään