4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Ghostbusters

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Alunperin pyhäinhäväistykseltä vaikuttanut uusintaversio paljastuu vetreäksi haamuhupailuksi omassa oikeudessaan. Naisenergialla ladattu rebuutti patistaa uuden nelikon New Yorkia uhkaavien haamujen jäljille, eikä tohinassa ehdi haukotus tulla. Näppärin elein alkuperäisille elokuville hattua nostava, ja monista samoista risteyksistä oman tiensä etsivä, elokuva on vauhdikas, hauska ja tuore huvipuistoajelu, joka löytää monet samoista nuoteista kuin esi-isänsä.

Alkuperäiset haamujengiläiset tekevät elokuvassa kukin cameon, muodossa tai toisessa. Lopputekstien jälkeen nähtävä kohtaus lupaa jatko-osassa esitellä vielä yhden vanhan tuttavavan: Zuulin.

Boksi sisältää sekä elokuvan alkuperäisen teatteriversion, että uuden noin 7 minuutilla jatketun pidennetyn version. 4K-versio on elokuvan "Extended Edition" -versio, joka sisältää muutaman lisäotoksen.

2K:na masteroitu elokuva näyttää nyt 4K-skaalattuna upean terävältä ja väritoistoltaan luontevalta, joskin samaan aikaan hieman kuristetulta. Vaatteiden tekstuurit ja näyttöjen tekstit erottuvat selkeästi paremmin kuin 2D-versiossa, vaikkei sekään vaikuttanut millään muotoa pehmeältä. Mustan taso jää niin ikään aavistuksen harmaaksi, mutta tämä lienee tarkoituksellista pohjustusta neonväreissä hehkuville haamujahdeille. 3D-versioon nähden tässä menetetään nimenomaan tilakuvaltaan vaikuttavat haamujahdit, mutta kokonaisuutena 4K tarjoaa vähemmän hampaiden kiristystä ja kosolti elämyksiä. 3D-version tavoin kuva ulottuu hetkittäin 2.40:1-raamien päälle, mikä sekin sopii hyvin teemaan. Energinen ääniraita riekkuu ja käristää kohteitaan asiallisissa määrin katsojan tärykalvoja koskaan rasittamatta.

4K-versio on ekstraton, mutta boksi sisältää myös 2D-version ekstroilla. Ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, poistettuja kohtauksia, mokia ja making of -kooste. Boksi sisältää myös elokuvan 2D-version omalla levyllään. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Paul Feig
Pääosissa: Melissa McCarthy Kristen Wiig Kate McKinnon Leslie Jones Charles Dance Michael Kenneth Williams Chris Hemsworth
Tarina: Katie Dippold Paul Feig
Kuvaus: Robert Yeoman
Musiikki: Theodore Shapiro Erica Weis

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 134 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162371564
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sony) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään