DVD - Arvostelu

Frankie & Alice DVD arvostelu kansi

Frankie & Alice

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Vuoden 1973 Los Angelesiin sijoittuva tositarina stripparista (Halle Berry), jonka mutkattoman elämän takaa löytyy hänelle itselleenkin yllätyksenä toinen kovia kokenut persoona. Sympaattisen psykoterapeutin (Stellan Skarsgård) avustuksella nainen pääsee vähitellen sulkemansa ongelman ytimeen.

Kunnianhimoinen ja uskottavan hillitysti etenevä kertomus tasapainoilee aluksi kiehtovasti draaman ja jännityksen välillä, mutta muuntautuu lopulta meanderoivaksi sairaskertomukseksi. Moniin säikeisiinsä vähitellen kompastuva taival maistuu enemmän laadukkaalta tv-dramatisoinnilta kuin iskevältä elokuvalta, eivätkä kaikki elokuvan esittelemät lääketieteelliset havainnot ole helppoja niellä, mutta arvoitus on kevyen koukuttava.

Halle Berry tekee rohkean suorituksen useamman persoonan määrittämänä naisena, joka ensin havahtuu sisältänsä kumpuavaan uhkaan ja joutuu sitten voittamaan menneisyytensä traumat. Berry sai roolistaan Golden Globe -ehdokkuuden, mutta voitto meni lopulta oikeutetusti sivu suun.

Viitseliäästi luotu, mutta pehmoisesti toistuva kuva näyttää vain muutamaa viirua VHS-tasoa paremmalta. Jälki on kuitenkin vakaata ja väritoistoltaan hallittua. Puhdas ja miellyttävän pehmeästi toistuva ääniraita. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Geofrey Sax
Pääosissa: Halle Berry Stellan Skarsgård Phylicia Rashad Chandra Wilson
Tarina: Oscar Janiger Philip Goldberg Cheryl Edwards
Kuvaus: Newton Thomas Sigel
Musiikki: Andrew Lockington

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

Tekniset tiedot

Vuosi: 2009Kesto: 97 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.40
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083011871

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään