Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Teenage Mutant Ninja Turtles - 3D

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

80-luvun lasten animaatiosarja herää henkiin näyttävänä 3D-seikkailuna, joka vääntää otetta hitusen tummanpuhuvammaksi, mutta säilyttää muutoin kaiken perin uskollisena lapsuuden muistikuville. Tämä uskollisuus ei kuitenkaan kata kilppareiden syntytarinaa, joka tuntuu nyt entistäkin epäuskottavammalta, mutta seikkailunhenki ja hahmot vaikuttavat tutuilta.

Elokuvan suurin vahvuus ja heikkous on sen uskollisuus vanhalle animaatiosarjalle. Se mikä toimi mainiosti puolentunnin hupina keskenkasvuisille ei enää aikuisiällä oikein kanna puolentoistatunnin elokuvaa, nostalgiasta huolimatta. Pinta on komeasti kohdallaan, mutta tarina on siinä määrin banaalia höttöä, että ajatus eksyy helposti omiin muisteluihin. Tekijät ovat halunneet tässä palauttaa sävyä lähemmäs alkuperäisiä Peter Lairdin ja Kevin Eastmanin sarjakuvia, ja vaikka suunta vaikuttaa oikealta, jää toteutus puolivillaiseksi.

Kriitikoiden lähes yhteen ääneen haukkuma elokuva nousi lippuluukulla lähes 500 miljoonan dollarin menestykseksi, joten jatkoa on luvassa. Kaikki keskeiset näyttelijät ovat kertoneet sitoutuneensa kolmen elokuvan sarjaan. Huhujen mukaan tulevissa jatko-osissa nähdään myös viidennen kilpparin asemaa havitellut April O'Neilin poikakaveri Casey Jones, sekä Silppurin kätyrit Rocksteady ja Bebop. Ainankin tässä osassa kilppareiden taru vaikuttaa vielä raa'alta kyhäelmältä, mutta ehkäpä saaga tästä vielä kypsyy.

Voimakkaan värikylläinen ja tyylikkään tummasävyinen kuva on skarppi, luonnollinen ja vakaa. Tilakuva venyttelee kivasti skooppia New Yorkin päällä ja alla, ja ninjat viuhuvat energisesti koko tilassa. Kokonaisuus maistuu väistämättä kikkailevalta, mutta tämä ei haittaa kunhan menoon suhtautuu huvipuistoajeluna.

Ekstroissa motion capturea ja 3D-toteutusta hehkuttava making of (18 min.), pidennetty loppukohtaus (46 sek.), musiikkivideo ja koosteet 3D-kikkailusta (4 min., myös 3D:nä), kuvauksista (7 min.), kilpikonnista ja ninjoista (15 min.), musiikista (6 min.) ja musiikkivideon tekemisestä (2 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jonathan Liebesman
Pääosissa: Megan Fox Will Arnett William Fichtner Alan Ritchson Noel Fisher Pete Ploszek Johnny Knoxville Jeremy Howard
Tarina: Josh Appelbaum Andre Nemec Evan Daugherty Peter Laird Kevin Eastman
Kuvaus: Lula Carvalho
Musiikki: Brian Tyler

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2014Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MVC 3D 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
Dolby TrueHD7.
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112715571

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään