DVD - Arvostelu

Punainen lohikäärme DVD arvostelu kansi

Punainen lohikäärme

Red Dragon 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Jo kirjana sieluttomalta vaikuttaneen, ja elokuvana masentaneen Hannibalin jälkeen ainoa tie jatkaa Uhrilampaista oli tehdä uudelleenfilmatisointi trilogian ensimmäisestä osasta. Ote onkin jälleen toivotulla tasolla, niin tarinan, teknisen toteutuksen kuin näyttelijäsuoritustenkin osalta. Hopkinsia ei tietysti voi kukaan Lecterinä korvata, mutta tässä suurimman vaikutuksen tekee Edward Norton, joka on roolissaan paitsi uskottava myös karismaattinen.

Kuva on odotuksiin nähden hämmästyttävän heikkotasoinen. Kuvakohina on havaittavaa ja muutoinkin pinnat toistuvat ajoittain rauhattomasti. Ajassa 1h29 kuvan vasen laita jopa huojuu silminnähden. Yksityiskohtien suhteen kuva jää lievästi pehmeäksi, ja etenkin joissakin loppupuolen tulimeri-otoksissa jälki on mykistävän kehnoa. ÄÄäniraita on suhteessa parempi, musiikin osalta jopa mahtava. Dialogi toistuu hyvin ja myös tehosteet toimivat, mutta tilakanavien hyödyntäminen jää hieman puolitiehen. Tässä tapauksessa DTS-ääniraita kuulostaa hallitummalta ja miellyttävämmältä kuin vastaava Dolby, mutta ero ei ole valtava.Tekstitetyissä ekstroissa kaksi kommenttiraitaa, joista ensimmäisellä kuullaan ohjaajaa sekä käsikirjoittaja Ted Tallya, ja toisella Danny Elfmanin musiikkia ja hieman säveltäjää itseäänkin. Lisäksi kakkoslevyllä tekstitettyinä mm. making of (14 min.), mielenkiintoinen ohjaajan videopäiväkirja (39 min.), hyvä dokumentti FBI-profiloinnista (8min), Hopkinsin haastattelu (4 min.), erikoistehosteet (2 x 4 min.), Storyboard-vertilua, testiotoksia (12 min.), poistettuja kohtauksia (12 min.), ohjaajan ensimmäinen lyhytelokuva (4 min.), teaseri ja traileri. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Brett Ratner
Pääosissa: Edward Norton
Tarina: Thomas Harris Ted Tally
Kuvaus: Dante Spinotti
Musiikki: Danny Elfman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2002Kesto: 119 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
DTS5.1
    
© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään