4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

Deadpool

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Supliikki supersankarikokelas (Ryan Reynolds) nielaisee karvaan pillerin ja vaihtaa kiiltokuvapojun ulkonäön kuolemattomuuteen. Transformaation kääntöpuolena on kivulias ja fatalistinen syntytarina, joka tuntuu sulkevan pois paitsi 360-päivän seksiorgiat myös siirappimaisen onnen kruunaaman avioliiton.

Johonkin Watchmenin, Hancockin ja Kickassin naapurustoon tipahtava toimintakomedia tunnustaa X-Men -väriä, mutta tarjoilee omaleimaisen räväkkää ja rääväsuista hupailua. Toiminta on ehkä ennalta-arvattavan kitkatonta, mutta läppä on ihastuttavan terävää ja runsasta - välillä molempia yhtä aikaa. Pop-viittauksia satelee kuin gilmoregirlseissa konsanaan ja asenne on sekä upean ilkikurinen että genretietoinen. Juoni jää ohueksi, mutta toiminnallisena standuppina tämä on rautaa. Tässä kontekstissa myös neljännen seinän moneen kertaan rikkovan metakikkailun antaa anteeksi läpässä.

Aito 4K-kuva näyttää keskimäärin erittäin hyvältä. Jokunen kokoon kursittu otos jää hitusen pehmeäksi, mutta valtaosin jälki on terävää ja väritoistoaan myöten jäsentynyttä. Väritoisto vaihtelee sinertävän kylmästä hikisen lämpimään antaen HDR:lle pientä tekosyytä verrytellä lihaksiaan. Vaikutelma on säädetty tarkoituksella hieman sarjakuvamaiseksi, mutta anti on mainiota.

Ekstroina 4K-version levyllä kaksi kommenttiraitaa (ensimmäisellä Reynolds ja kirjoittajat Rhett Reese ja Paul Wernick, toisella ohjaaja ja sarjakuvataitelija Rob Liefield). Lisäksi HD-version levyllä poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein (19 min.), mokia (6 min.), samat kaksi kommenttiraitaa, galleria, sarja making of -koosteita (yht. 80 min.) ja yllättävän hyvä kattaus sekalaisia markkinointivideoita (24 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Tim Miller
Pääosissa: Ryan Reynolds Morena Baccarin Ed Skrein T. J. Miller Gina Carano Brianna Hildebrand
Tarina: Rhett Reese Paul Wernick
Kuvaus: Ken Seng
Musiikki: John Houlihan Tom Holkenbourg

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2016Kesto: 108 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112726966

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään