Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Game of Thrones – The Complete Second Season

Valtaistuinpeli 2. Kausi 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

”Mitä te haluatte”, Xaro kysyy Valtaistuinpelissä keskeisen kysymyksen, jolla ihmisiä voidaan hallita.

Laadulla on edelleen tekijänsä. Ja palkkionsa.

Veikkaan Valtaistuinpelin toisen kauden olevan vuoden 2013 odotetuin BD-uutuus heti 007 Skyfallin jälkeen, vaikka tv-sarja on jo ollut katsottavissa TV2:lta. Paineet Jenkeissä jo startanneen kolmoskauden videolaitosta kohtaan ovat entisestään tiivistyneet, kun selvästikään ei tasossa ole tingitty. Hyvä HBOn tuotantokoneisto, kerrankin fiksut käsikirjoittajat ja laadukas näyttelijäntyö takaavat tämän.

Toinen kausi jatkaa verevää otetta todellisesta keskiajasta ja ruusujen sodasta vaikutteita ottaneen rinnakkaismaailman seitsemän kuningaskunnan välisessä juonittelussa, jossa edes sukuside ei estä murhanhimoisia purkauksia. Mutta eipä niin ole todellisessakaan elämässä.

Sarja antaa eniten niille, jotka eivät ole hienoa romaanisarjaa lukeneet. Perehtyneempi puolestaan kiittää aikamoisella innolla.

Kungfutsen mukaan vain neuvon antaminen on elämässä vaarallista, mutta menköön: kirjat kannattaisi ehdottomasti lukea ennen sarjan katsomista. George R.R. Martin osaa nimittäin yllättää käänteillään. Jos juonen tuntee, kirjojen painoarvo laskee. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, ettei moni tässä tapauksessa malta toimia järkiperäisesti, vaan katsoo osat putkeen.

Joka tapauksessa aavistelen, että romaanisarja tekee vielä yllätyksiä, joka liittyy pohjoisesta hiljalleen valuvaan kylmään uhkaan.

Suomennetut kirjat kattavat helmikuussa 2013 neljä tv-sarjakautta, joten aikaa on rajallisesti, mutta riittävästi päästä tv-sarjan edelle. Kannattaa myös ottaa huomioon, että sarjan koheesion vuoksi kohtausten järjestystä on muutettu. Tässä on onnistuttu hyvin, sillä myös kirjailijalla on ollut tehtävää pilvenpiirtäjänsä elementtien raudoittamisessa.

Selvyyden vuoksi sanottakoon se, etteivät kakkoskirjan dramaattisimmat tapahtumat mahtuneet vielä tähän boksiin.

Erinomainen kuva ja ääni jatkavat ensimmäisen kauden viitoittamalla tiellä. Kuvan tarkkuus ja varsinkin ääniraita ylittävät selvästi television HD-kanavan annin. Ero normaaliin digikanavaan on suuri. Viidellä levyllä on kymmenen jaksoa. Ekstroihin on tallennettu interaktiivinen jakso-opas, 39 min. dokumenttia, 63 min. animioitua historiaa, 16 min. haastattelut ja 12 kommenttiraitaa. Mukana on myös episodikirjanen, jonka toiselle puolelle aukeaa iso kartta. Edes suomennetuissa kirjoissa ei ole koko rinnakkaismaailmaa esitelty yhdellä kertaa. Näin monimutkaiset poliittiset juonittelut saavat tärkeää topografista taustaa, jonka jo J.R.R. Tolkien ymmärsi tärkeäksi. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Useita
Pääosissa: Peter Dinklage Lena Headay Emilia Clarke Mark Addy Nikolai Custer-Waldau Michelle Farley
Tarina: George R.R. Martin

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2012Kesto: 541 minuuttia
Julkaisija: Warner Kuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051895230046

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Warner ) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään