4K/UHD - Arvostelu

4K UHD arvostelu kansi

The Darkest Minds

 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Ihmiskuntaa kohtaa yliluonnollinen vitsaus, joka tappaa osan nuorista ja muuttaa loput arvaamattomiksi mutanteiksi. Eri kyvyillä armoitetut nuoret ovat uhka ymmärtämättömille, ryöppyävän teiniangstin johdosta ehkä itselleenkin, mutta suurimman pahiksen rooli on silti varattu aikuisten valtiolle.

Kaikessa kaavamaisuudessaan nätti ja sulava seikkailu ottaa kohdeyleisökseen teinit, joihin X-Men-henkinen kapinallistarina ehkä uppoaa. Tarinan keskiöön nousee Jedi-mielenhallinnan hallitseva tyttö, jonka täyttyy järkeillä tiensä läpi oudon maailman. Kömpelön selittelevä dialogi ja pohjattoman kliseinen tarina vieraannuttavat aikuisemman katsojan vääjäämättä, mutta sliipattu kuosi pelastaa paljon. Lopputuloksena on hiottu, mutta tyystin geneerinen nuorisojännäri.

Elokuva perustuu Alexandra Brackenin romaaaniin.

Audiovisuaalisesti pätevä elokuva näyttää tyylikkään tummasävyiseltä ja väritoistoltaan ilahduttavan jäsentyneeltä. Tarjolla on yllin kyllin detaljeja ja myös kuvan dynamiikka on nätisti kohdallaan. Ylöspäin skaalattu kuva ei ehkä edusta aitoa 4K:ta, mutta kyse on näyttävästä HD:sta ja pätevästä HDR:stä.

4K-levyn ekstroissa tekijöiden kommenttiraita (ohjaaja ja tuottajat Dan Levine ja Dan Cohen). Lisäksi boksista löytyy HD-versio omalta levyltään, ja tämän lisukkeina mm. mokia ja koosteita. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Jennifer Yuh Nelson
Pääosissa: Amandla Stenberg Mandy Moore Gwendoline Christie
Tarina: Chad Hodge Alexandra Bracken
Kuvaus: Kramer Morganthau
Musiikki: Benjamin Wallfisch Deva Anderson

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 104 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112746452

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Fox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään