DVD - Arvostelu

The Fugitive DVD arvostelu kansi

The Fugitive

Takaa-ajettu 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Toiminnantäytteisen taustan omaava Andrew Davis (mm. Kaappaus merellä) puhaltaa uutta henkeä 1960-luvun kulttitelevisiosarjaan ja onnistuu taiteilemaan kokoon yhden 1990-luvun komeimmista ja älykkäimmistä trillereistä.

Arvostettu chicagolainen kirurgi (Harrison Ford) löytää eräänä iltana töistä kotiutuessaan vaimonsa kylmänä verilammikosta ja joutuu käsirysyyn yhä talossa olevan murhamiehen kanssa. Tunkeutuja pakenee paikalta jälkiä jättämättä ja ainoaksi epäillyksi jää aviomies, jonka tarina yksikätisestä murhamiehestä haiskahtaa pahasti keksityltä.

Raskauttavien todisteiden noustessa päivänvaloon heilahtaa miehelle häkki alta aikayksikön, vaikka lekuri yhä vannookin syyttömyyttään. Vain paha voi saada palkkansa, joten matkalla vankilaan kuljetusauto syöksyy tieltä ja mies saa vielä mahdollisuuden todistaa syyttömyytensä jäljittämällä hirmutyön todellinen tekijä. Peräänsä karkulainen saa liittovaltion poliisin (roolistaan Oscarilla palkittu Tommy Lee Jones), joka, toisin kuin paikalliset kollegansa, ei ole valmis tuomitsemaan miestä suoralta kädeltä.

Vetävän yllätyksellisen tarinan täydentää erinomainen näyttelijäkaarti, josta ennen kaikkea Ford ja Jones osaavat pelata mainiosti yhteen. Muissa rooleissa mm. Sela Ward, Joe Pantoliano ja Jeroen Krabbe.

Tehokas miljöövalinta, taidokas kuvaus ja James Newton Howardin komea musiikki luovat elokuvalle dynaamisen ilmeen, joka istuu täydellisesti sen dekkari-teemaan. Slti vain keskitason kuva ja ääni. Ei ekstroja. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Andrew Davis
Pääosissa: Harrison Ford Tommy Lee Jones
Tarina: Jeb Stuart David Twohy Roy Huggins
Kuvaus: Michael Chapman
Musiikki: James Newton Howard

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 1993Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
Anamorfinen 1.81
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Sandrew) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään