Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Mother!

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Isoa kartanoa asuttava pariskunta (Jennifer Lawrence ja Javier Bardem) saavat yövieraita (Ed Harris ja Michelle Pfeiffer), jotka käyttäytyvät kuin vanhat ystävät, mutta uhkaavat muuttaa kaiken kiireellä. Toisilleen hädintuskin puhuva isäntäpari huomaa puoliväkisin käyvänsä kumpikin tahollaan omaa elämäänsä läpi vieraiden kanssa kuin psykiatrin vastaanotolla konsanaan. Miehen heittäytyessä virran viemäksi hämmentävän estoitta pyristelee vaimo vastaan yrittäen ymmärtää yllättävää hyökkäystä. Ja tämä on vasta alkua.

Darren Aronofskyn hektinen hahmopalapeli avautuu murhamysteerin elkein, mutta panttaa varsinaista rikosta. Kiehtovan sekopäinen piruetti lipuu tajunnanvirran omaisesti aina mielenterveyden rajoille asti. Remontoinnin keskellä oleva ränsistynyt talo tarjoaa tähän virkeän audiovisuaalisen kuosin, jossa hahmot ja talo natisevat kilvan liitoksistaan. Lopputuloksena on hurja, mielivaltainen kujanjuoksu, joka hakee vertaistaan postapokalyptisistä zombie-trillereistä.

Yhtäältä ylistetty ja toisaalta lytätty elokuva on kokeellinen kollaasi toinen toistaan omintakeisempia kohtauksia, jotka vähitellen hakkaavat kaiken uskon ulos katsojasta. Tarkoituksellisen yllätyksellinen ja arvanvarainen kertomus haluaa karistaa vapaamatkustajat katsomosta ja tarjoilla trippinsä Aronfskyn lahkon tosiuskovaisille. Kokonaisuus on elämys, mutta kaukana selkopäisestä tai ehyestä tarinasta. Kokonaisuus jää itseriittoiseksi episodiksi, joka ei lopulta vaivaudu edes solmimaan lankojansa yhteen. Audiovisuaalisesti kyse on namupalasta.

Kuva on filmimäisen erotteleva ja vakaa, läpeensä tyylitelty. 16mm filmille kuvattu anti häviää hitusen tarkkuudessa, mutta voittaa saman verran kuumeisen elokuvamaisessa tunnelmassa. Hiottu äänimaailma pyörittää ääniä tilassa, surisuttaa sähkövaloja ja luotaa tilaa etäisillä kaiuilla. Hillitty ja hallittu kokonaisuus on vetreä seesteisimmiläänkin.

Ekstroissa hyvä making of (30 min.) ja kooste meikkauksesta (7 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Darren Aronofsky
Pääosissa: Jennifer Lawrence Javier Bardem Ed Harris Michelle Pfeiffer
Tarina: Darren Aronofsky
Kuvaus: Matthew Libatique

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112742096

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään