Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Brideshead Revisited – mennyt maailma

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Evelyn Waugh’n romaaniin perustuva Mennyt maailma oli 1980-luvun taitteen televisiotaiteen merkkitapaus, jonka vaikutus ei juurikaan ole himmentynyt. Paheellinen aristokraatti Sebastian ja köyhä kiipijä Charles saivat suvereenit kasvot Anthony Andrewsilta ja Jeremy Ironsilta, eikä sivurooleihin saatu vähempää kuin Laurence Olivierin, Claire Bloomin ja John Gielgudin tapaisia nimiä.

Siksi onkin aikamoinen riski yrittää panna paremmaksi. Onneksi ohjaaja Julian Jarrold on ymmärtänyt yskän ja pyrkinyt tekemään BBC:lle vain ”tarpeeksi” hyvän uuden version. Taivaita ei kurkotella, ja uusi sankaripari (Matthew Goode, Ben Whishaw) pystyy koskettavaan ilmaisuun. Emma Thompson ja Michael Gambon antavat nuoremmille sopivasti tilaa.

Näin tuloksena on nautittava, ammattitaitoinen tutkielma vallankaipuusta, auringon vetovoiman lailla pettävästä yläluokan kimalluksesta ja sen kääntöpuolesta, suuresta sosiaalisesta paineesta. Koska aristokratia luotiin sotimalla, jokainen jälkipolvi potee vähintäänkin alitajuista voimattomuutta. Vanhaan BBC:n versioon verrattuna homoseksuaalisuutta kuvataan hieman suorasukaisemmin, mutta tyylikkäästi. Täytyy ottaa huomioon, että homous oli vielä romaanin aikaan rikos.

Laadukas kuva ja ääniraita miellyttävät jo DVD:llä, mutta BD tarjoaa hieman enemmän erottelukykyä. Ero ei ole dramaattinen. DVD-versio ei sisällä ekstroja, mutta BD tarjoaa 45 min. ylijäämäkuvaa ja 88 min. haastatteluja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Julian Jarrold
Pääosissa: Matthew Goode Ben Whishaw Hayley Atwell Emma Thompson Michael Gambon
Tarina: Andrew Davies Jeremy Brock Evelyn Waugh
Kuvaus: Jess Hall
Musiikki: Adrian Johnston

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 133 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS HD
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 208113EAN: 6438044184969

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään