DVD - Arvostelu

Operaatio Valkyrie DVD arvostelu kansi

Operaatio Valkyrie

Valkyrie 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Saksalaiset mutristelivat huuliaan, kun selvisi, että Tom Cruise on palkattu everstiluutnantti von Stauffenbergin rooliin elokuvassa, joka kuvaa kuuluisaa, epäonnistunutta Hitlerin salamurhaa kesällä 1944.

Oikeassa olivat. Cruisen kapea habitus jokseenkin pilaa koko elokuvan, sillä maailmanhistoriassa vain harvoin on yksilö riskeerannut niin paljon. Jos suunnittelet maailman vaikutusvaltaisimman miehen murhaa, se ei voi olla vaikuttamatta ja näkymättä. Cruise vain kruisailee eteenpäin. Jos tämä näyttelijä on maailman suosituimpia näyttelijöitä, niin ei voi kuin valitella. Makaaberia iloa voi tosin tavoitella seuraamalla, kuinka elokuvaaja onnistuu tekemään pääosanesittäjästä joukon pisimmän miltei kohtauksesta toiseen.

Muuten aiemmin muun muassa X-Men –elokuvistaa tutun Singerin ohjaus on sujuvaa ja näyttävää. ihmeen paljon juoni tuntuu kulkevan samoja latuja kuin vuoden elokuvassa Salaliitto Sudenpesässä. Silloinkaan ei pääosanesittäjä vakuuttanut. Brad Davis kuitenkin pärjäsi Cruisea ilmeikkäämmin.

Kuvassa näkyy ihmeen paljon aliasing-välkyntää etenkin autojen ja lentokoneiden vaakatasoissa. Muuten laadukas kuva ja elävä, tilaa hakeva ääniraita. Ekstroissa kaksi kommenttiraitaa ja 59 min. dokumentit. Historiallinen dokumentti on itse asiassa paljon elokuvaa viihdyttävämpi. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Bryan Singer
Pääosissa: Tom Cruise Kenneth Branagh Tom Wilkinson Terence Stamp
Tarina: Christopher McQuarrie Nathan Alexander
Kuvaus: Newton Thomas Sigel
Musiikki: John Ottman

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 1.86
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(13)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 13 vuotta.
VET: 208341 EAN: 6438044202755

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään