Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Ystävät hämärän jälkeen

Let Me In 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Enpä kyllä muista, että aiemmin olisi eurooppalaisesta genre-elokuvasta tehty mukiinmenevää saati hyvää uusversiota Yhdysvalloissa (nk. Vanishing-ilmiö). Nyt on sekin nähty. Upea Ystävät hämärän jälkeen heräsi hyvin henkiin, ja epämääräinen aika Yhdysvaltain pohjoisosissa siirtyi sujuvasti näyttämöksi. Vain tarkkasilmäinen huomaa Ronald Reaganin puhuvan kansalle.

Tavallaan versio lisää alkuperäisteoksen voimaa lisäämällä pieniä yksityiskohtia, jotka ovat tärkeitä pohjoiselle kulttuurille. Luonnon ja ihmisten kylmyys välittyy, eikä anglosaksista kohteliaisuuden verhoa tunneta. Se on kuitenkin ero, että amerikkalaisessa versiossa koko US of A:n väkivallan perinne tuntuu luontevammalta. Ihme ettei viittausta intiaanien lahtaukseen tehdä.

Uusverso painottaa ajattoman kreikkalaisen draaman ja Shakespearen teemoja. Veri lentää, ja toisaalta ihmisen suuri tarve kiintyä toiseen painaa punnuksena.

Koulukiusaaminen on yksi pääteemoista. Se on kuitenkin omakohtaisesti tunnustettava isosien, isien ja oman kokemuksen perusteella, että suoranainen väkivalta oli Pohjois-Suomen kouluissa nykyistä yleisempää vielä sodan jälkeen ja 1970-luvulla. Nykyinen 3:1 –tyyli oli kuitenkin suorastaan poissuljettua jopa pahamaineisen Heinäpään kaduillaa. Lapset taas kertovat, että tappelut ovat kouluissa nykyään hyvin harvinaisia. Toisin sanoen, kun tapahtuu, se on pahempaa, mutta harvemmin. Tämä elokuva kannattaa katsoa ikään riippumatta.

Laadukas kuva ja erinomainen äänraita. Myös DVD on laadukas. Ei ekstroja. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Matt Reeves
Pääosissa: Chloe Moretz Richard Jenkins
Tarina: Matt Reeves John Ajvide Lindqvist
Kuvaus: Greig Fraser
Musiikki: Michael Giacchino

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2010Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: AlanticKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 268658EAN: 6438194030833

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Alantic) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään