Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Tom Clancy's Jack Ryan - kausi 1

Tom Clancy's Jack Ryan - Season One 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Amazon-videopalvelu päätti jatkaa Jack Ryanin (mm. Punaisen lokakuun metsästys, Näkymätön vihollinen ja Isku Kolumbiaan) tarua sarjamuodossa. Lähi-itään sijoittuva agenttijännäri kuulostaa lukemattomien tusinajännäreiden jälkeen kuluneelta ajatukselta, mutta tässä keitos on yllättäen koukuttava. Soppa myös laventuu pian palkitsevasti ympäri maapalloa, Pariisista Washingtoniin.

Täysiveriseltä elokuvalta näyttävä ja läpeensä harkitulta maistuva sarja vaivaa vanhoista aineksista tuoreen ja vetoavan jännärin, joka vetää huomaamatta puoleensa. Tarina on tuttu, mutta kerronta on taidokasta ja monin paikoin sopivasti mustavalkoisuuksia välttävää: tässä terroristi ei ole sankari kotonaan, pommi-iskun uhrit eivät ole pelkästään vääräuskoisia ja jopa Allah sekä CIA toisinaan samanarvoisia.

Sarjan suurin valtti on pääosan John Krasinski, joka muistetaan ikuisesti Jimin roolistaan Amerikan "The Office" -sarjasta. Miehessä on samaa hiljaista älykkyyttä ja harhaanjohtavaa tavanomaisuutta kuin Harrison Fordissa, joten tämä ottaa vaivatta Fordin saappaat omakseen. Krasinski selviää tässä vetoavan uskottavasti nörtteilystä, deittailusta ja myös toiminnasta, mikä ei ole lainkaan helppo kombinaatio. Kun työpöydän ääreen kiristetty vieteri vapautetaan tässä maailmalle muuttuu analyttikko verrattain uskottavasti toiminnan mieheksi, eikä Jack Ryanin repertuaarin kuulu tässäkään palaverissa hiljaa oleminen.

Sarjaa katsoessa kieltämättä toivoo, että aikakaudeksi olisi valittu kylmäsota, mutta myös vereslihalle asti koluttu terroristijännäreiden genre osoittautuu tässä yhä kehityskelpoiseksi. TV-sarjaksi tämä on todella hyvä suoritus. Myös sarjan kakkoskausi lupaa hyvää.

Erinomainen kuva on terävä, luonnollinen ja antaumuksella lavastettu. Miljööt vaihtelevat Yhdysvalloista Lähi-itään ja Eurooppaan, eikä anti koskaan ole klaustrofobinen tai kuiva. Miljööt piirtyvät rikkaasti ja toiminta räjähtävästi, joten juuri enempää ei uskaltaisi pyytää kesän blockbuster-leffaltakaan.

Äänipuolella tehosteet iskevät, dialogi soljuu ja Ramin Djawadin (mm. Westworld) iskevä musiikkirita pitää sekin komeasti tunnelmaa yllä.

Ekstroissa poistettuja kohtauksia, jotka löytyvät jaksovalikon takaa. Ekstrojen poistetut kohtaukset löytyvät jaksovalikon takaa. Kahdella levyllä. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Carlton Cuse Graham Roland
Pääosissa: John Krasinski Abbie Cornish Wendell Pierce Ali Suliman Dina Shihabi
Kuvaus: Richard Rutkowski
Musiikki: Ramin Djawadi

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2018Kesto: 400 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112747985

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Paramount) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään