Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Fathers and Daughters

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Enigmaattinen kertomus Pulizer-palkitusta kirjailijasta (Russell Crowe), josta tulee yhden illan aikana sekä yh-isä että oman psyykkeensä kanssa hapuileva mielenterveyspotilas.

Kahdessa ajassa etenevä kertomus asettelee vastakkain isän ja tyttären (Amanda Seyfried) kamppailun. Ensimmäinen yrittää pitää perheensä rippeet kasassa ja jälkimmäinen löytää uskon itseensä ja läheisiinsä. Huikean "Pursuit of Happyness":in ohjannut Gabriele Muccino kutoo mielenkiintoisen vyyhdin, joka ei paljasta salojaan helpolla. Elokuvan alkupuolisko soljuu ohi ajassa pomppivaan kerrontaan totutellessa ja ohi viuhovia langanpäitä metsästäessä. Elokuva luistelee vielä tällöin kiehtovan tasapäisesti kaikkien kliseiden lomasta, mutta vähitellen teoriapitoisesta tarinasta hukkuu veto.

Elokuva on saanut maailmalla lähes yksinomaan pohjattoman negatiivisia arvioita, ja nämä ovat valtaosin perusteltuja. Itseriittoisen ongelmainen ja katsojalta paljon pyytävä vyyhti ei ole lopulta uskottava eikä edes suoranaisesti koskettava, mutta kerronnan otteessa on kuitenkin jotakin hypnoottista. Uskottavuuden uskottavasti feikkaava elokuva on esseemäinen tutkielma, joka pitää otteensa hyvin vaikkei aivan onnistukaan purkittamaan elämää tai toteamaan mitään syvällistä elämästä, vaikka niin kovasti haluaisi. Näyttelijäkaarti on kuitenkin hyvä ja kuosi komea.

Ohjaajan aiemman "Seitsemän elämää" -draaman tavoin tämäkään ei ole elämänmyönteinen henkeä nostattava tarina, vaan jonkinlainen tutkielma haavojen hoitamisesta. Tai niiden kanssa selviämisestä.

Rauhallinen ja huoliteltu audiovisuaalinen toteutus. Kiitettävä kuva, ja miellyttävän avara sekä vivahteikas kuvaus. Nätisti soljuva ääniraita. Ekstroissa suppea ja olalletaputteluun taipuvainen making of (15 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Gabriele Muccino
Pääosissa: Russell Crowe Amanda Seyfried Kylie Rogers Aaron Paul Diane Kruger Janet Fonda Bruce Greenwood
Tarina: Brad Desch
Kuvaus: Shane Hurlbut
Musiikki: Paolo Buonvino

Traileri

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2015Kesto: 116 minuuttia
Julkaisija: ScanboxKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5706140515170

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Scanbox) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään