DVD - Arvostelu

Burn Up DVD arvostelu kansi

Burn Up

Burn Up: Series 1 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Kanadalaisenglantilainen minisarja suuren öljyhtiön nuoresta toimitusjohtajasta, jonka harhakuvat alansa ruusuisuudesta karisevat kovaa vauhtia kansainvälisen salaliiton nostaessa päätään. Lobbarit, poliitikot, tutkijat, martyyrit ja palkkasotilaat ovat kaikki nappuloita ilmastonmuutospelissä, jossa panoksena on ihmiskunnan kohtalo ja tonneittain riihikuivaa rahaa. Aavikolta tundralle ja pimeiltä kujilta Kioton sopimuksen neuvottelupöytään viuhova jännäri lähentyy tahtomaattaankin Salaisten kansioiden mystiikkaa, mutta viihdearvot ovat loistavasti kohdallaan.

"Slummien miljönäärin" kirjoittaneen Simon Beaufoyn kynäilemä tarina ei vakuuta tieteen tuntemuksellaan, mutta koukuttaa hienosti rakentamalla jännitystä kahden vastakkaisen ryhmittymän välille. Tarinan sympatioita ei tarvitse kauaa miettiä, mutta siinä missä hyviksiltä puuttuu karismaa, kerää West Wingissä poliittiset kannuksensa ansainnut Bradley Whitford röyhkeänä öljylobbarina kaikki pisteet kotiin. Ja tottahan se on, jos meren pinta nousee riittävästi suoristuvat merireitit kummasti. Ja lopulta niitä ei ehkä tarvita enää lainkaan.

Sisällöllisesti tyylikäs kuva jää pääsääntöisesti pehmeäksi, mutta on sinällään kauttaaltaan ongelmattoman levollinen. Myös ääniraita ylittää reippaasti keskivertominisarjan annin ja kuulostaa niin musiikiltaan, tehosteiltaan kuin dialogiltaankin hyvältä. Ekstraton. (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Omar Madha
Pääosissa: Rupert Penry-Jones Bradley Whitford Neve Campbell Marc Warren
Tarina: Simon Beaufoy
Kuvaus: Lukas Strebel
Musiikki: Jonathan Goldsmith

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2008Kesto: 176 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.78
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
[18]
Kielletty alle 18-vuotiailta julkaisijan ilmoituksella. Tämä nimike on julkaistu ennen vuoden 2012 ikärajamerkintäuudistusta.
VET: 209364EAN: 5050582611519

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Universal) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään