Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Apinoiden planeetan synty

Rise of the Planet of the Apes 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Suuren rahan lääkefirmassa työskentelevä tutkija (James Franco) kehittelee uutta Altzheimerin lääkettä, jota myös hänen isänsä (John Lithgow) kipeästi kaipaisi. Eläinkokeet onnistuvat yli odotusten, mutta luontokaan ei pelaa aivan odotusten mukaisesti.

Hannu Björbacka kutsui tätä DVD-Oppaan arviossaan apinoiden Spartacukseksi, ja sitä tämä mitä suuremmassa määrin on, mutta kyse on myös ensimmäisestä apina-elokuvasta, joka kuvittaa superälykkäiden apinoiden syntytarinan. Genesis on tässä tieteen käsissä ja lopputuloksena on tiukka tieteisjännäri, joka etenee mukaansavetävällä vimmalla, mutta myös ihailtavasti ajatuksella.

Elokuvan onnistumisessa ratkaisevassa asemassa on paljon suitsutusta osakseen saanut Andy Serkis, joka on aiemmin näytellyt mm. Klonkkua LOTR-saagassa ja King Kongia. Levyn dokumenteissa omat kasvonsa näyttävä mies onnistuu tässäkin tuomaan aimo annoksen uskottavuutta ja elävyyttä bittien läpi tulkitsemaansa supersimpanssi Caesariin. Serkis on se suola, joka saa apinat tuntumaan kiehtovilta ja uskottavilta hahmoilta, mutta myös kaikki muutkin elokuvan osa-alueet toimivat hienosti. Näin monen yrityksen jälkeen tämä on komea onnistuminen, ja ensimmäinen osa, joka tuntuu olevan elokuva omassa oikeudessaan alkuperäisen seikkailun rinnalla.

Kuva ja ääni eivät juuri jätä toivomisen varaa. Piirroltaan jälki voisi olla hivenen viiltävämpää, ja osa apina-kohtauksista näyttää tarkemmassa tarkastelussa tietokoneellaluoduilta, vaikka taso onkin huikea. Patrick Doylen musiikkiraita sulautuu väkivahvijen äänitehosteiden kanssa komeaksi kokonaisuudeksi, joka täydentää hienosti kuvallista antia. Kyseessä on komean filmaattinen elokuvaelämys, jossa lehdet havisevat, tanner tömisee ja apinan raivo pääsee valloilleen.

Ekstroissa erinomainen käsikirjoittajien kommenttiraita, ohjaajan kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (12 min.), trailereita, kuvagalleria, kohtauksen syntyvaiheiden vertailu, apinatietoutta (23 min.) ja sarja koosteita musiikkiraidasta, apinapääosan eleistä vastanneesta Andy Serkisistä, motion capture -tekniikasta, CGI-apinoiden kanssa näyttelemisestä ja monesta muusta elokuvan syntyyn liittyneestä detlajista (yht. 42 min.). (IJ)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rupert Wyatt
Pääosissa: James Franco Andy Serkis Freida Pinto John Lithgow Tom Felton
Tarina: Rick Jaffa Amanda Silver (Pierre Boullen kirjan innoittamana)
Kuvaus: Andrew Lesnie
Musiikki: Patrick Doyle

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Kuvat

James Franco vakuuttaa geenitutkijana, mutta puoliso Freida Pinto jää statistiksi
James Franco vakuuttaa geenitutkijana, mutta puoliso Freida Pinto jää statistiksi
Wetan luoma yliapina energiajuomakaapilla
Wetan luoma yliapina energiajuomakaapilla
Freida Pinto ja James Franco
Freida Pinto ja James Franco
Harry Potterin Draco Malfoyna kannuksensa hankinnut Tom Felton jatkaa ilkimyslinjalla
Harry Potterin Draco Malfoyna kannuksensa hankinnut Tom Felton jatkaa ilkimyslinjalla
Alzheimeria sairastava isä (John Lithgow) ja parannuskeinoa etsivä poika (James Franco)
Alzheimeria sairastava isä (John Lithgow) ja parannuskeinoa etsivä poika (James Franco)

Tekniset tiedot

Vuosi: 2011Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
    

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (FS Film) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään