Blu-ray - Arvostelu

Bluray
Blu-ray arvostelu kansi
Blu-Ray
Blu-ray
FullHD

Star Wars: The Last Jedi

 

Elokuva:
Kuva & Ääni: ?
Ekstrat:

Olen neljä kertaa nukahtanut elokuvateatteriin. Tämä ei ole ikäkysymys, sillä näin tapahtui jo 1980-luvulla (Masters of the the Universe ja Elämän vonkamies). Kaksi tuoreinta tapausta saattoi osin johtua elokuvaa edeltäneestä varhaisesta illallisesta, mutta molemmat sattuivat Disney-yhtiön aikaisiin Tähtien sota –elokuviin.

Nyt ei silmä ruvennut ainakaan kotiteatterissa suuremmin luppasemaan.

Näiden uusien tuotosten suurin ongelma on se, että ne pyrkivät mielistelemään elokuvasarjan ystäviä pudottelemalla viittauksia ja asetelmia, jotka kaikki tunnistavat. Tämä banalisoi tunnelmaa. Juuri oikea tunnelma oli Lucasin alkuperäisen trilogian tärkein viehätys.

The Last Jedi syyllistyy homage-eetokseen, mutta pärjää silti parhaiten uusimmista. Myönteistä on jälleen kerran nuorisokaartin verevä ote. Jopa Luke Skywalkerin ja Leian roolit jäävät tunnetasolla heidän jalkoihinsa. Yllättäen myös huumori on toimivaa, ja Lucasin aikana epäonnistuneet kokeilut pörröisillä eläimillä tuntuvat antavan lisäarvoa.

Nyyhky- ja räiskintäpuoli eivät ole minua näissä elokuvissa kovin viehättäneet, mutta nyt varsinkin taistelukohtaus puna-asuista turvakaartia vastaan onnistuu koreografialtaan.

Jedi-filosofia on yhtä päälle liimattua kuin aiemmin. Paremmin onnistutaan kuvaamalla viisaita naisia ja tonttuja kuumakalleja.

Epätasaisuudestaan huolimatta elokuva saa juuri nipin napin neljä tähteä. Harvemmin olen niiden lukumäärää miettinyt yhtä hartaasti. Punnuksen painoa nosti Tähtien sota –elokuvien paras anti: mieli tuntui läikähtelevän iloisesti, kun lopputekstit alkoivat. Tällä kertaa se ei johtunut helpotuksen huokauksesta.

Laadukas kuva ja ääni. Visuaalisuus tosin toimii ääntä napakammin, sillä ääniraita toistuu pehmeästi, mikä tosin saattaa olla perusteltu kontrasti sähköiselle sähinälle. Kahdella levyllä. Ekstroihin on tallennettu kommenttiraita, 23 min. poistettuja kohtauksia introlla ja 144 min. dokumentit. (PS)

DVD-Opas.fi

Tekijät

Ohjaaja: Rian Johnson
Pääosissa: Daisy Ridley John Boyega Mark Hamill
Tarina: Rian Johnson
Kuvaus: Steve Jedlin
Musiikki: John Williams

Kommentit

Voit kommentoida elokuvia nimettömästi tai kirjautumalla sisään mm. Facebook tai Twitter tunnuksillasi.
blog comments powered by Disqus
Kommentointi on yhä testikäytössä, jos kohtaat ongelmia ilmoita siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Ilmoitus

Tekniset tiedot

Vuosi: 2017Kesto: 153 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.39*
Ääniraita: DTS-HD MA5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 8717418521691

Genre

© Heinäpään Viestintä Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle (Disney) ellei toisin mainita.
Toteutus:Viestintäratkaisut Webmaster Kirjaudu sisään